infa.lt

Liberalai: prie partnerystės klausimo dar grįšime

26 gegužės
06:30 2021

Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Tomas Vytautas Raskevičius

Seimui po pateikimo nepritarus Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teiktam Partnerystės įstatymo projektui, Liberalų sąjūdžio frakcija ketina grįžti prie šios iniciatyvos ir ateityje teikti įstatymo projektą dar kartą.

„Pirmą sykį projektą teikėme 2017 metais, tuomet palaikymas nesiekė 30 balsų. Dabar tas palaikymas dvigubai didesnis, bet jo vis tiek nepakako.

Labai gaila, bet nenuleidžiame rankų – ketiname grįžti prie partnerystės klausimo ir teikti jį pakartotinai“, – sako Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Arminas Lydeka.

Pagal Seimo statutą, nepritarus teikiamam projektui, pakartotinai galima jį teikti po pusės metų. Tai galėtų nutikti jau rudens sesijoje.

„Gaila, kad žmonės labai siaurai supranta partnerystės klausimą – tai šimtus tūkstančių porų liečiantis įstatymas, kur tų pačių lyčių poros sudaro itin mažą dalį.

Apsidairykite aplinkui ir pastebėsite, kad daugybė žmonių gyvena nesusituokę, dėl to negali gauti informacijos dėl partnerio medicininės informacijos, kyla sunkumų su paveldėjimu ir krūva kitų teisinių dalykų, ką išspręstų partnerystės institutas.

Jaučiame įsipareigojimą savo rinkėjams, kad šios kadencijos metu pavyktų priimti partnerystės įstatymą“, – sako A. Lydeka.

infa.lt komentaras:

Tą pačią argumentaciją” apie šimtus tūkstančių nesusituokusių porų dėstė ir ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Tiesa, nė vienas nepaminėjo iš kur ištraukė tuos skaičius, mat jokia statistika apie tai nėra vedama. Iš kitos pusės, visa Lietuva supranta, kad tas įstatymas nebuvo taikomas nesusituokusioms heteroseksualioms poroms, nes joms toks įstatymas nereikalingas – jos gali tiesiog susituokti, kad turėtų tai, ką siūlo šis „Partnerystės” įstatymas, kuriame minimas teismo priteistas išlaikymas vienai pusei, „partnerio” pavardės perdavimas ir kitos labiau su santuoka, nei su partneryste susijusios nuostatos. Šis įstatymas buvo skirtas homoseksualioms poroms, siekiant jas prilyginti šeimai… štai iš čia ir tas beatodairiškas skubėjimas, privedęs prie konservatorių skilimo, kad visuomenė nespėtų atsipeikėti, susipažinti ir sureaguoti. Bet visuomenė jau buvo tam pasiruošusi, Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021″ jau buvo paskelbęs vienu iš reikalavimų panaikinti šį įstatymo projektą, ir tam pritarė Lietuvos žmonės. Tai pažadino ir kai kuriuos miegančius Seimo narius ir paskatino juos priimti visuomenės pusę.

„Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021″ tapo istorija, bet jo dvasia nors ir nematoma, tačiau juntama širdimi tyliai eina šalia mūsų ir veda Lietuvą į teisingesnę valstybę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...