infa.lt

Kodėl Vyriausybės tikslas stabdyti Lietuvos ekonomiką?

19 gegužės
06:25 2021
Valius Ąžuolas

lvzs.lt nuotr.

Seimo narys Valius Ąžuolas:

Tenka apgailestauti, kad Vyriausybė negirdėdama nei opozicijos, nei savivaldybių ir kitų iš šių metų biudžeto išbraukė daugiau negu 800 mln. Eur. Ką turime dabar? Pasirinktas lengviausias kelias skolintis ir neefektyvias pagalbos priemones verslui dengti naujomis mokesčių lengvatomis.

Ir dar – grąžinti simboliniai 150 mln. Eur RRF lėšų, o buvo galima iš RRF lėšų skirti net 400 mln. Eur avanso forma ir dar 400 mln. Eur vykdomiems projektams, tačiau projektai daugiau nei pusę metų buvo stabdomi, o jų vykdymas perkeltas į kitus metus.

O kaip su žvyrkelių programa? Melas, kad lėšos savivaldybių keliams nemažinamos. 2020 m. savivaldybėms buvo skirta 120 mln. Eur iš KPPP dar + 20 mln. Eur savivaldybių žvyrkeliams. 2020 m. iš viso keliams skirta 140 mln., o 2021 m. tik 120 mln.

Kas bus su Valstybės investicijų programa (VIP)? VIP asignavimai sumažinami net 7 mln. Eurų, neatsižvelgiant į įstatymą, kad VIP projektai turėjo būti užbaigti iki 2023 m., o buvo galima perskirstyti lėšas kitiems projektams, kuriems trūksta finansavimo.

Ir NETIESA, kad Finansų ministerija negali papildomai paskolinti 100 mln. Eur savivaldos vykdomiems projektams dėl skolos rodiklio. Finansų ministerija yra pavaldi VIPA, kuri ir dabar skolina savivaldybėms.

Šie pinigai neįsiskaičiuoja į savivaldybių skolos rodiklius, tik suma yra nedidelė ir Finansų ministrės įsakymu susiaurintos sritys kam galima skolinti. ES LEIDŽIA iš ES lėšų skirti asignavimus finansų inžinerijai, kaip pvz: 100 mln. skirti vykdomiems projektams bei skolinti savivaldai.

Tik kodėl taip nedaroma? Dėl šių veiksmų: sumažinus VIP finansavimą ir neleidžiant skolintis savivaldai liks daug neįgyvendintų projektų… Bet turbūt toks ir siekis – stabdyti ekonomiką!?

Pirmą kartą medžiaga paskelbta autoriaus FB paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 294

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...