infa.lt

Jurga Lago. Niekas tavęs negali pažeminti, nes šliaužiantis negali pažeminti stovinčio

10 gegužės
16:47 2021
Jurga Lago

Facebook nuotr.

Vakar rašiau, kiek karališkų šeimų sutikau, kiek briliantų regėjau, londonų kiek vizitinau. Gerai išmokau 4 kalbas, dar dvi moku negerai. Viso bus šešios + žemaičių. Mačiau daug krūtiznos Maskvoje, o niujorkuose – šiuolaikinio meno ir inteligentijos – tos, kur iš išpindėjimo rengiasi, kaip Leninas prie Razlivo, cituoja kreivaakį J.P.Sartrą ar skystąjį Baumano būvį, o susitikę kalba apie climate emergency. Kai kas nors girdi. Kai negirdi – apie kokainą. Bet dažniau apie babkes.

Apie ką čia?

Kad atbulas šiandien gyvenimas. Kaip mano Liucija pasakytų: naudos, kaip iš tarybinio staniko. Kažkas tarp tetrapako ir avangardinės mados. Kaip šiuolaikinis menas, kur nei praktikos, nei estetikos. Gimęs nebe iš tėvo ir motinos – už pinigus ir be meilės: belytis, besveikatis, bergždžias – iš projektinės babkės, noro įtikti, įsisavinti, kalbėti apie lygybes, tolerancijas ir taršą, pačiam esant didžiausia tarša.

Tai va.

Sutikau ištisas kaimenes projektuose besiganančių menininkų, intrigų smaugiamų „mokslo žmonių”, šiuolaikinės inteligentijos, užpildytos ideologija taip, tarsi oksforduose jiems būtų dėsčiusi Greta Thunberg… Ir žinote, kas visais laikais, visomis kalbomis vienijo visus degeneratus? Arogancija. ‘Išsilavinusių’ pižonų bendras vardiklis. Žmonių, net teoriškai nesuvokiančių, kas yra tikras darbas, tikrai uždirbti pingai, nuoširdumas ar garbė.

Pindų, pižonų, teisingai mąstančių, sistemos erkių, mokesčių įsisavintojų ordos – slenkančios per gyvenimus su ekspertų vėliavomis. Pagrindinis jų organas seniai nėra smegenys, širdys ar kiaušai – jų pagrindinis organas – plati gerklė. O vienintelis išvystytas įgūdis – kaukti, lyg centralizuotai sirenų sistemai, kai pajunta pavojų valdiškai babkei ir pažinčių tinklui.

Todėl, išlukštenus iš kieto įvaizdžio dažną šiandienos žvaigždę, ekspertą, inteligentą, etc, lieka minkštas bejėgis sutvėrimas. Be kritinio mąstymo, gebėjimo išgyventi, be savigarbos. Kaip sraigė be namelio.

Mačiau tiek chroniškos pižonstovos, kad niekas nestebino. Tuščia buvo aplink. Meno, kultūros ir šviesuomenės gyvenime. Bekraštė walking dead čiulpikų armija – kur vienas „išsilavinęs” baisesnis už kitą, kur išsilavinimas = sugebėjimui tyčiotis. Kaip vienas filosofijos mokslų daktaras akis išpūtė kartą: „ko juos ginti? Tuos žmones? Jie gi paprasti kaimai!”

Bet kartą nustebau. Taip, kad gyvenimas apsivertė. Kai paskambinus vėlų vakarą į duris laiptinėje, jas atidarė senučiukė. Mano kaimynė Liucija. Jo jo.

Kai gerumas tampa sukrėtimu. Kai paprastumas tampa ekstravagancija. Tikrumas, žmogiškumas ir paprastoji išmintis vulgaris kartu veikia taip, kaip nitroglicerinas, sorbento mišinys ir nedidelis natrio karbonato kiekis… Išsprogdinta pižonstva nepalieka akmens ant akmens. Taip gimė mano knyga apie Liuciją. Ne apie milijonierius, ultrahypersuper. O apie nepaprastą paprastumą ir pirmapradį gebėjimą išlikti žmogumi.
.
Va todėl jokie selebričiai, autoritetai didelėm gerklėm, persigandę „meno žmonių” chorai man nėra jokia praba. Joks rodiklis. Va todėl niekas tavęs negali pažeminti, nes šliaužiantis negali pažeminti stovinčio.

Va todėl aš palaikau Šeimų maršą, kaip paprastų žmonių teisę į balsą. Į nuomonę. Į pagarbą. Į elementarų gyvenimą. Ir niekas manęs nepažemins, nes „palaiko kaimus”, nes žmogiškumą pažeminti gali tik vienas ekspertas – Dievas.
.
„Arogancija, dėkui tau už puikų švytintį mano gyvenimą!” – rašo Maldeikienė fb ir pareiškia, kad šeimų marše – visi neišsilavinę ir išsiskyrę.

O ką jai daugiau sakyti? Negi rašys, kad „dėkoju visiems neišsilavinusiems, kurių mokesčiais visą gyvenimą esu išlaikoma, o gerklė – mano vienintelis gerai veikiantis organas, nes mąstyti apie ekonomiką mane mokė Marksas, todėl prisikasiau iki raudonojo Piketty. Ir vėl pastrigau. Ir turiu garsiai rėkti, nes be propagandos komunizmas neveikia, o logika ir racionalumas nėra leftistų stiprioji pusė: jeigu išsiskyręs negali kalbėti apie šeimą, tai vėžiu sirgęs negali kalbėti apie sveikatą, o nuo gaisro nukentėjęs negali dirbti gaisrininku, etc.
.
P.S. Su Šeimų maršu nesu niekaip susijusi, niekas manęs rašyti neprašo, niekuo aš jiems neįsipareigojau. Mano autoritetas nėra marketingistų ir PR produktas, todėl jis – kaip tvirta valiuta ar auksas per infliaciją.

Pirmą kartą šis tekstas buvo paskelbtas jo autorės, Jurgos Lago, asmeninėje Facebook paskyroje balandžio 27 dieną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 193

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Irena    -  2021-05-10, 09:32

    Nustebino tai, kad Jurga jums leido spausdinti savo tekstą. Pagarba!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rimantas    -  2021-05-10, 10:10

    Ačiū mielai Jurgai už tiesiog nuostabų tekstą.Net džiaugsmas ima, kad dar turime savo tarpe tokių puikių žmonių. Toks tekstas, kaip vaistai nuo visų ligų. Ačiū begalo dar kartą. Sėkmės jums

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Konstitucija    -  2021-05-10, 11:34

    Seimo nariu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris nesusijęs priesaika ar pasižadėjimu užsienio valstybei ir rinkimų dieną yra ne jaunesnis kaip 25 metų bei nuolat gyvena Lietuvoje. Taigi kokia išvada mielieji, kai jau 30 m. valdo ne Jūsų renkami atstovai?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Hm    -  2021-05-10, 17:51

    Jurga man priminė mano buvusį bendradarbį ekonomistą. Jis manęs kartą paklausė – žinai pagrindinį šiuolaikinės ekonomikos dėsnį? – ??? Kuo didesnis darbo našumas, tuo daugiau parazituojančių… 😉

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...