infa.lt

Danijoje du mėnesius bus deginami milijonai išžudytų audinių

08 gegužės
13:53 2021
Audinė narve

youtube stop kadras

Danijoje artimiausiu metu bus iškasta keturi milijonai anksčiau išžudytų audinių. Paaiškėjo, kad skilimo produktai užterš geriamojo vandens šaltinius ir ežerą, kuriame galima maudytis.

„Manau, kad netoliese gyvenantys žmonės užuos salsvą puvimo smarvę ore. Mes niekada anksčiau nesusidūrėme su tokia problema”, – pareiškė Danijos aplinkos ministerijos atstovas Janas Reisas.

Praėjusiais metais danai išžudė 15 milijonų gyvūnų, nes kai kuriems iš jų buvo diagnozuotas koronavirusas, kurio mutaciją, buvo manoma, galima pernešti žmonėms. Tuo pačiu dviejuose kariniuose poligonuose buvo užkasti keturi milijonai šių gyvūnų, tačiau jų lavonėliai iškilo į paviršių kaip miręs priekaištas savo žudikams.

Tada Parlamentas nubalsavo už už nugaišintų gyvūnų ekshumavimą ir sudeginimą. Procesas truks apie du mėnesius. Aplinkos ministerija prašo vietos gyventojų neatidaryti langų ir nekabinti išskalbtų skalbinių gatvėje.

Europos Komisija pažadėjo išmokėti Danijos kailių auginimo įmonėms beveik dviejų milijardų eurų kompensaciją. Dėl incidento, po kurio atsistatydino žemės ūkio ministras, audinių auginimas šalyje draudžiamas iki kitų metų pradžios. (šiaip jas šioje šalyje turėtų būti draudžiama auginti iki istorijos pabaigos)

Valdžia pripažino, kad nereikėjo sunaikinti visų audinių populiacijos, o sprendimas dėl masinio laidojimo buvo neteisingas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 198

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Gytis    -  2021-05-08, 15:56

    Draugai,gyvenantys,Danijoje pasakojo,kaip viduryje nakties atvyko policija su švyturėliais,kariškiai su šunimis pas audinių ūkininkus.Žmonėms buvo įsakyta likti namuose,priešingu atveju bus užsiundyti šunimis.Audines fermose uždusino,atsukę angliarūgštės balionus.Negyvus gyvunėlius užkasė netoli ežero.Po kiek laiko pūnantys gyvunai pradėjo kilti į paviršių,teršalai pradėjo tekėti link vandens telkinių,,iškilo grėsmė gruntiniams vandenims.Premjierė prieš kameras verkšleno,kad tai buvo klaida.Danai įsitikinę,kad jos atgailavimas buvo apsimestinis.
    Ar tai jums neprimena nacių siautėjimo Europoje apie 40-uosius.O Danijoje beveik prieš pusmetį darėsi dalykai,kurių net siaubingiausiame sapne negalėjai išvysti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....