infa.lt

Pirmą kartą olimpinio judėjimo istorijoje, Tokijo Olimpiadoje, vyras dalyvaus kaip moteris

07 gegužės
14:41 2021
Laurel Hubbard

REUTERS

Pirmasis transeksualas, dalyvavęs olimpinėse žaidynėse, bus oficialiai pasikeitęs lytį vyras. Dabar tai 43 metų sunkiaatletis iš Naujosios Zelandijos Laurel Hubbard, praneša britų leidinys „The Guardian“, remdamasis šaltiniu Tarptautinėje sunkiosios atletikos federacijoje.

Leidinio pašnekovas patikslino, kad Hubbardas kol kas nėra formaliai įtraukta(s) į salos valstybės olimpinę komandą, tačiau turėtų automatiškai gauti kvalifikaciją, nes ji atitinka visus naujų TOK taisyklių kriterijus.

Naujos 2015 m. priimtos TOK taisyklės leidžia vyrams, persikvalifikavusiems į moteris, dalyvauti olimpinėse žaidynėse moterų svorio kategorijose, net jei lyties pakeitimas atliekamas be operacijos, su sąlyga, kad testosterono lygis jų kūne sutampa su moterišku (t. y. žemas) bent vienerius metus.

Be to, Hubbard turi didelę galimybę gauti olimpinius apdovanojimus. 2019 m. Ramiojo vandenyno žaidynėse Samoa „ji“ iškovojo du aukso medalius. 2020 m. Tarptautiniame ture Katare ji iškovojo auksą, „iškeldama“ 275 kg, o tais pačiais metais, išspaudusi 270 kg, iškovojo aukso medalį Romoje vykusioje pasaulio taurės turnyre, svorio kategorijoje virš 87 kg. Hubbard tapo moterimi būdamas 35-erių. Prieš keičiant lytį, jo vardas buvo Gavinas Hubbardas.

Jaunystėje sportininkas teikė vilčių ir daugelis manė, kad jo laukia puiki sportinė karjera. Taigi, būdamas 20-ies metų nacionaliniame Naujosios Zelandijos čempionate, jis užfiksavo du jaunių rekordus, išrovęs štangą, kurios svoris – 135 kg, ir išstūmęs – 170 kg. Tačiau vėlesniais metais Gavino Hubbardo pasiekimai sporto srityje buvo labai kuklūs ir mažai pastebimi.

Oficialiai pasikeitęs lytį, Hubbardas iškart pradėjo / ėmė laimėti moterų varžybose, laimėdamas prizines vietas. Sprendimas suteikti jam leidimą dalyvauti moterų rungtyse sulaukė stiprios kritikos Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Samoa tiek sportininkų gretose, tiek tarp administratorių.

Ypač visuomenės nepriėmimas sustiprėjo, kai „ji“ laimėjo aukso medalį pasaulio čempionate Romoje sumoje iškėlusi 270 kilogramų.

Daugelis žmonių šias pergales vadina nesąžiningomis ir pažeidžiančiomis moterų teises, nes iš tikrųjų su jomis konkuruoja vyras, nors ir kažkiek pakitęs hormonų lygmenyje.

Tačiau formaliai tarptautinių sporto struktūrų kriterijai buvo pakeisti, kad tokie „įvairialyčiai“ asmenys galėtų veikti savo „pasikeitusios“ lyties kategorijoje. Ir moterys turės susitaikyti su tuo, kad lyčių mažumų privilegijos vyrams, pasivadinusiems moterimis, leidžia pareigūnams pritarus paversti sporto varžybas beprasmėmis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 294

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...