infa.lt

„Mes priversime juos pajusti, kad esame svarbūs“

25 balandžio
10:27 2021

Socialinių tinklų naudotojai susivienijo siekdami sugriauti milijonierių gerovę. Kodėl jie ragina „valgyti turtinguosius“?

Amerikos jaunimas metai iš metų kairėja, o Covid-19 šį disbalansą tik padidino: milenialus ir Z-kartos atstovus vis labiau užgauna auganti nelygybė ir jie vis labiau piktinasi, kad ribota žmonių grupė pasidalijo tarpusavyje neribotus turtus.

Ir jie pradeda partizaninį karą: pirmiausia prekeiviai akcijomis iš „Reddit“ pamokė„godžius rizikos fondus“, o dabar tūkstančiai „TikTok“ naudotojų ragina „valgyti turtinguosius“.

Kam tai yra paprastiems žmonėms „valgyti turtinguosius“.

„Valgyti turtingus”, ne tiesiogine prasme, bet lyg atimant jų turtą dalimis, pareikalavo jaunoji rinkodaros specialistė Gina Bologna. Jos nelabai populiarioje TikTok mastais paskyroje (apie 21 tūkst sekėjų) esantį vaizdo įrašą, peržiūrėjo daugiau nei trys milijonai žmonių – mergina šiai auditorijai transliavo paprastą idėją: norint atimti iš influencerių neadekvačiai didelius pinigus, tereikia nustoti juos sekti.

„Aš žinau, kad turtingieji buvo įbauginti„ GameStop “istorijos. Ar norite juos dar šiek tiek išgąsdinti? ” – klausia Gina auditorijos ir paaiškina: būtent prenumeratorių skaičius lemia Kylie Jenner, Kim Kardashian ir kitų įžymybių, kurių populiarumas socialinių tinklų dėka šoko į viršų, pajamų lygį. „Galbūt jūs juos ir iš tiesų mėgstate, bet turite atsisakyti prenumeratos. Taip valgome turtinguosius. Leisime jiems pajusti, kad esame ne mažiau svarbūs nei jie “, – ragino Gina.

Metų pradžioje „Reddit“ naudotojai tapo biržos revoliucijos dalyviais. Viskas prasidėjo nuo to, kad vienas iš „Reddit“ privačių prekybininkų „WallStreetBets“ bendruomenės narių paskelbė įrašą, kuriame buvo rašoma, kad Volstrite yra įsitikinę, kad „GameStop“ vaizdo žaidimų parduotuvių tinklas miršta.

Todėl milijonai privačių investuotojų pradėjo pirkti vertybinius popierius ir per kelias dienas jų kaina šoktelėjo nuo 10 iki 400 dolerių. Atakos pasekoje profesionalūs lošėjai prarado milijardus dolerių, buvo uždaryta nemažai fondų.

Kiek vėliau Gina paaiškino, kad nebūtina atsisakyti visų įžymybių prenumeratos – galite likti su tais, kurie „teikia jums džiaugsmo“. Bet nuo jau turtingo Jeffo Bezoso („Amazon“ vadovas ir turtingiausias žmogus pasaulyje) reikia likti nuošalyje net virtualioje erdvėje. – Jam visai nereikia mūsų dėmesio, bet jis vis tiek turi 2,7 milijono „Instagram“ sekėjų! – piktinosi mergina.

Tūkstančiai „TikTok“ naudotojų atsiliepė į Bolognos kvietimą, nepatenkinti tuo, kad jau ir be to turtingi jiems padedant turtėja dar labiau. Dabar platformoje su #eattherich žyma paskelbta daug vaizdo įrašų, kurie iš viso peržiūrėti daugiau nei 335 mln. kartų,. Autoriai įvairiai pateikia idėją, kad užtenka maitinti turtuolius, kurie jau seniai prarado ryšį su paprastais žmonėmis. Pats laikas juos nuleisti žemėn ir tada – suvalgyti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 373

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....