infa.lt

Vagystės ir korupcija valstybės institucijose tampa kasdienybe

23 balandžio
16:54 2021

Susipažinus su vakar Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro prokuratūrai pateikta pirmine informacija apie nustatytą ženklų įvairių asmeninių apsaugos priemonių trūkumą, Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 3 d. – didelės vertės svetimo turto vagystė.

Šiuo metu turimais duomenimis, sutartis dėl Lietuvos asmens sveikatos priežiūros įstaigoms skirtų medicininių kaukių, kepurių, vienkartinių chalatų, pirštinių bei apsauginių akinių pristatymo buvo sudaryta 2020 m. kovo mėn.

Vadovaujantis pateiktais duomenimis, visas sutartyje nurodytų prekių kiekis į Lietuvą buvo pristatytas. Lietuvoje prekės buvo saugomos AB Lietuvos paštas Logistikos centre ir iš jo pristatomos į asmens sveikatos priežiūros įstaigas visoje Lietuvoje.

Organizuoti prekių paskirstymą ir pristatymo buvo pavesta Susisiekimo ministerijai.

Tačiau, kaip nurodoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro rašte, sutikrinus dokumentuose nurodomus asmens sveikatos priežiūros įstaigoms pristatytų prekių kiekius bei į Ekstremalių sveikatai situacijų centrą grąžintų prekių likučius įtarta, kad itin ženklus įvairių prekių kiekis galėjo būti neteisėtai pasisavintas.

Pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl didelės vertės svetimo turto vagystės vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1 baudžiamojo persekiojimo skyrius, atlikti tyrimą pavesta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iasis skyriui.

infa.lt komentaras:

Akivaizdu, kad vagystės, dengiamos korupciniais susitarimais tampa kasdienybe kaip SAM taip ir kitose valstybės institucijose. Nebaudžiamumas gimdo įžūlumą, supratus, kad iš esmės niekas negresia, ypač kai tą įrodo visa 30 metų aukščiausio lygio nusikaltimų istorija, per kurią nebuvo nuteistas nė vienas korupcija ar vagystėmis iš valstybės kaltinamas asmuo. Kaltų tiesiog nėra, nors pačios institucijos ir jų vadovai viešai pripažįsta, kad korupcija klesti. Reiškia jie ją dengia, ir visa jų kova prieš ją yra tik imitacija.  Ne taip seniai iš už 6 mln eurų, skirtų reagentų pirkimui pagal SAM sudarytą sutartį dingo 4,5 mln. Prekių pristatyta tik už 1,5 mln eurų. Tyrimas vyksta, bet negirdėti, kad kam nors būtų pareikšti įtarimai. Ir, tikėtina, kad niekam ir nebus pareikšti. Kaip nebuvo ir iki šiol. Ir galima daryti aiškią išvadą be jokio teismo – visoje valstybės institucijose klesti vagys ir korupcionieriai. O ką daro prokuratūra? Klausimas retorinis. Atsakymą visi žino ir taip. Plačiau apie tuos 6 mln galite paskaityti čia: https://infa.lt/50406/reagentu-gamintojams-pervesta-tik-15-mln-euru-is-6-milijonu-45-milijono-euru-nusedo-kitose-kisenese-teigia-liberalas/

Įdomu tai, kad šis atvejis labai tinka prisimenant patarlę – „Juokėsi puodas, kad katilas juodas”, kai Gentvilas kaltina Skvernelio vyriausybę, nes nėra skirtumo kokia valdžia prie vairo – vagystės ir korupcija klesti prie visų ir prie visų niekada nerandama kaltų. Prokuratūra dirba išsijuosusi, tik neaišku ką darydama – ar ieškodama, ar dengdama.

prokuraturos.lt ir infa.lt informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 323

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Nuomonė    -  2021-05-03, 12:39

    Lt tokį žodžį kaip teisingumas reiktų uždrausti nes jis nebeaktualus

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...