infa.lt

„Vakcinų pasai“. Esmė

20 balandžio
16:24 2021

Skiepijimosi sertifikatas

Strateginiu požiūriu „vakcinos pasai“ yra svarbiausias visos pandemijos aspektas; iš tikrųjų jie yra svarbesni nei pati pandemija, bent jau ilguoju laikotarpiu, rašo swprs.org portalas.

Taip yra todėl, kad skiepų pasų šalininkai, tokie kaip Billo Gateso ir Rokfelerio fondo įkurtas ID2020 konsorciumas, atvirai teigia, kad „vakcinos pasai“ gali būti naudojami kaip visuotinio biometrinio asmens tapatybės dokumento platforma, leidžianti precendento neturinčią gyventojų kontrolę ir stebėjimą, modeliuojant Kiniją .

„Vakcinos pasų“ stūmimas tęsiasi, nepaisant to, kad Covid vakcinos yra eksperimentinės vakcinos, kurios dar niekur nepatvirtintos. Tiesą sakant, kelios šalys jau nutraukė kai kurių vakcinų vartojimą: pavyzdžiui, Norvegijos visuomenės sveikatos institutas nutraukė AstraZeneca vartojimą teigdamas, kad „rizika mirti pasiskiepijus vakcina „ AstraZeneca“ būtų didesnė nei rizika mirti nuo šios ligos, ypač jaunesniems žmonėms “.

Išsamioje „MedPage Today“ pravestoje analizėje JAV medicinos profesorius Vinay Prasadas teigia, kad „vakcinos pasai“ tiek medicininiu, tiek socialiniu požiūriu yra „bloga idėja“.

Kai kurie naujausi pokyčiai vakcinų pasų srityje

Birželį šveicarai balsuos dėl jų vyriausybės „ypatingomis sąlygomis“ priimto „Covid įstatymo“, kuris sudarytų teisinį pagrindą tiek „kontaktų atsekimui“, tiek „vakcinų pasams“.

Šio projekto oponentai tai vadina „pavojingiausiu įstatymu, kokį kada nors yra mačiusi Šveicarija“, o vyriausybė bando įtikinti gyventojus jį priimti, į tą patį įstatymą įtraukdama skubias ypatingas išmokas įmonėms.

Tuo tarpu JAV kelios valstijos jau uždraudė „vakcinos pasus“, o kitos, priešingai įvedė „vakcinos paso“ bandomuosius projektus, o kai kurie universitetai reikalaus skiepų visiems studentams, nepaisant to, kad FDA dar nepatvirtino Covid vakcinų, o keli studentai po vakcinacijos jau mirė. . JAV federalinė vyriausybė pareiškė, kad „vakcinos pasus“ paliks „privačiam sektoriui“.

Europos Sąjunga siekia visos ES lygmeniu sukurti „Žaliąjį pasą“, kurį užkulisiuose planuoja jau nuo 2018 m. ES Komisija teigė, jog, jei ES neįves „vakcinos pasų“, tą galiausiai gali padaryti „Google“ ir „Apple“ (nes šios kompanijos jau įdėjo „kontaktų sekimo“ sąsają į 3 milijardus mobiliųjų telefonų). Iš kitos pusės, atvira peticija su jau beveik 300 000 parašų reikalaujama sustabdyti vakcinacijos pažymėjimus ES.

Didžiojoje Britanijoje „skiepų pasus“ taip pat „išbando“ vyriausybė, o britų bažnyčios vadovai perspėjo, kad „skiepų pasai“ yra „vienas pavojingiausių politinių pasiūlymų, koks kada nors buvo pateiktas Didžiosios Britanijos politikos istorijoje“. „Potencialas, skirtas padėti tašką liberaliai demokratijai, kokią mes ją žinome“.

PSO, bent jau kol kas pasisakė prieš „vakcinų pasų“ įvedimą, pažymėdama, kad jie sukurs visuotinę nelygybę ir kad vakcinų efektyvumas nuo viruso sklaidos tebėra neaiškus. Iš tiesų, jau pranešta apie kelis tūkstančius viruso proveržio atvejų pas „pilnai paskiepytus“ žmones.

Izraelis buvo pirmoji šalis, įdiegusi skaitmeninę „Žaliojo leidimo“ schemą. Oponentai tai vadina „košmaru“, ir net šalininkai pripažįsta, kad jis yra „perteklinis“, nes dauguma žmonių vis tiek jau yra paskiepyti arba persirgę.

Rusijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad „vakcinos pasai“ gali „sukelti naujų atskirties linijų atsiradimą ir žmogaus teisių pažeidimus“. Nepaisant to, Rusijos vyriausybė svarsto apie panašių COVID vakcinacijos pažymėjimų įvedimą.

Indija taip pat išduoda skaitmeninius „skiepijimo pažymėjimus“. Vyriausybės pareigūnas prognozavo, kad „netrukus šių pažymėjimų žmonėms gali prireikti keliaujant tarptautiniu lygiu. Be to, šie sertifikatai gali būti naudojami norint patekti į pastatus šalies viduje“.

Pietų Korėja paskelbė apie „blockchain“ sistemos apsaugoto skaitmeninio vakcinos paso įvedimą. Ministras pirmininkas atvirai pareiškė, kad „įvedus vakcinos pasą“ arba „Žaliąją pasą“, tik pasiskiepiję asmenys galės gyventi įprastą kasdienį gyvenimą“.

Japonija paskelbė prisijungianti prie ES ir Kinijos išduodama skaitmeninius vakcinų pasus, kad „sudarytų sąlygas skiepytiems žmonėms keliauti tarptautiniais maršrutais“.

Naujoji Zelandija planuoja darbdavių vykdomą politiką „nėra injekcijos – nėra darbo“.

Bilas Geitsas (Bill Gates) reikalavo „skaitmeninio imuniteto įrodymo“ 2020 m. kovo mėn

Paskutinis jo apodiktinis sakinys buvo iškirptas iš pasisakymo „TED Talk“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 588

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....