infa.lt

Baidenas pasiūlė Putinui susitikti

14 balandžio
08:21 2021

Džo Baidenas ir Vladimiras Putinas

JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) telefoninio pokalbio metu pakvietė savo kolegą iš Rusijos, Vladimirą Putiną, surengti dvišalį aukščiausiojo lygio susitikimą, pranešė Baltieji rūmai. Jis pasiūlė susitikti trečiojoje šalyje. Kremlius nedavė vienareikšmio atsakymo į pasiūlymą.

„Prezidentas Baidenas dar kartą patvirtino savo tikslą sukurti stabilius ir nuspėjamus santykius su Rusija, atitinkančiais JAV interesus, ir artimiausiais mėnesiais pasiūlė aukščiausiojo lygio susitikimą trečiojoje šalyje, kad aptartų visą JAV ir Rusijos klausimų spektrą“, – sakoma pareiškime.

Kremlius, komentuodamas pokalbį, nepatvirtino, kad Maskva priims pasiūlymą susitikti asmeniškai.

Dar per anksti kalbėti apie viršūnių susitikimo vietą, žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Džein Psaki (Jen Psaki). Spaudos reportažo metu Psaki buvo paklausta, ar susitikimas galėtų vykti vasarą. „Ateinantys mėnesiai tai ir bus vasara. Mes esame ankstyvajame šio proceso etape. Kai bus daugiau informacijos, pranešime jums visiems”, – pareiškė ji.

Kremliaus spaudos tarnyba pranešė, kad Baidenas „išreiškė susidomėjimą tokiais klausimais kaip dvišalės situacijos normalizavimas ir stabilaus bei nuspėjamo bendradarbiavimo užmezgimas tokiais jautriais klausimais kaip strateginio stabilumo užtikrinimas ir ginklų kontrolė, Irano branduolinė programa, padėtis Afganistane, globalūs klimato pokyčiai“.

„Šiame kontekste JAV prezidentas pasiūlė apsvarstyti galimybę artimiausiu metu surengti asmeninį aukščiausiojo lygio susitikimą, – informavo spaudos tarnyba. – Buvo susitarta pavesti atitinkamiems departamentams aptarti telefono pokalbio metu paliestus klausimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 229

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Kvakas    -  2021-04-14, 11:02

    O Baidenas nebijo susitikti su žudiku? dar paims ir nužudys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...