infa.lt

Stoltenbergas: NATO, o ne Rusija spręs, ar Ukraina prisijungs prie aljanso

14 balandžio
06:40 2021

 

REUTERS

Rusija neturi teisės spręsti, ar Ukraina prisijungs prie NATO. Tai spaudos konferencijoje po susitikimo su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmitrijumi Kuleba Briuselyje pareiškė Šiaurės Atlanto aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Pasak Stoltenbergo, Rusija bando atkurti tam tikrą įtakos sferą, spręsdama, ką turėtų daryti jos kaimynės, tačiau tai yra „pasaulis, kurį bandome palikti praeityje“.

„Kada Ukraina bus pasirengusi narystei NATO, – tą spręs 30 NATO valstybių. Niekas kitas neturi nė menkiausios teisės bandyti kištis į šį procesą”, – pabrėžė aljanso generalinis sekretorius.

NATO ir Ukrainos komisijos posėdis buvo sušauktas Kijevo prašymu ir skirtas aptarti Rusijos kariuomenės koncentravimą prie Ukrainos sienų.

„Žymus Rusijos kariuomenės dalinių skaičiaus augimas yra nepateisinamas, jis nebuvo paaiškintas, ir tai mus labai neramina. Rusija turi tai baigti, nutraukti provokacijas ir nedelsdama deeskaluoti situaciją”, – sakė aljanso vadovas.

Anksčiau Maskva perspėjo apie negrįžtamus padarinius Ukrainai įstojus į NATO. „Hipotetinis narystės aljanse įgijimas, priešingai nei tikisi Kijevas, ne tik neatneš ramybės Ukrainai, bet, priešingai, sukels plataus masto padėties pietryčiuose eskalaciją“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 123

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...