infa.lt

Turkijos ministras: Europa turi priimti iš mūsų pabėgėlius vienas už vieną formatu

16 balandžio
13:16 2016
volkanas bozkiras

Turkija jaučiasi pagaliau Europos šeimos tarpe, sako Turkijos ministras ES reikalams Bozkır’as. | nuotrauka: (C) APA / AFP / ADEM ALTAN

Die Presse publikuoja interviu su Turkijos ministru ES reikalams Volkanu Bozkiru, kuriame tas daro spaudimą ES, jog pastaroji turi vykdyti savo įsipareigojimą geranoriškai priimti pabėgėlius iš Turkijos, priekaištauja Amnesty International už falsifikacijas ir kaltina Rusiją bandant destabilizuoti Europą.

Ministro nuomone, „susitarimas pabėgėlių klausimu tarp ES ir Turkijos, šiai dienai funkcionuoja pagrindinai psichologiniu lygmeniu, tačiau jau galima kalbėti apie pirmuosius rezultatus. Kasdien iš graikų salų atvyksta viso tik keletas dešimčių pabėgėlių”.

Sirijos-Turkijos pasienis buvo uždarytas dėl Rusijos aviacijos smūgių, cituoja leidinys Volkano Bozkiro žodžius. „Iš Rusijos pusės – tai tyčiniai veiksmai, intensyvinant naują nevaldomos imigracijos bangą“. Rusija nori destabilizuoti Turkiją ir Europą. „Atkeršyti europiečiams už sankcijas, o Turkijai už numuštą rusų naikintuvą“, tvirtina ministras.

Pasak jo, iš 6 milijardų €urų, kuriuos Briuselis įsipareigojo išmokėti Turkijai susitarimo dėl pabėgėlių pagrindu, Ankara praktiškai nieko dar negavo. „Lėšos turi būti pervestos šį mėnesį, gegužę, birželį ar liepą. Bet, jeigu pinigai ateis tik lapkritį, mes praleisime palankų iš psichologinio požiūrio taško momentą“.

„Mūsų šalyje svečių statusu yra 2,75 milijono sirų. Europa turi pati nuspręsti, kiek ji gali pasiimti pas save. Europa – primena ministras ES reikalams, – įsipareigojo geranoriškai pasiimti pas save pabėgėlius. Ir tai tik dalis susitarimo.

Kokiu būdu ji realizuos savo įsipareigojimus – spręsti jai. ES pasiūlys mums skaičius – mes juos svarstysime. Šiai dienai mes tikimės susitarimo „vienas už vieną“ formatu (už kiekvieną pabėgėlį, kurį Turkija priims iš Graikijos, ES priims vieną migrantą iš Turkijos).

Komentuodamas teisių gynėjų organizacijos Amnesty International pranešimą apie tai, jog Turkija, esą, deportuoja Sirijos pabėgėlius atgal, Bozkiras pasakė, jog šio pareiškimo pagrindas yra „falsifikacijos“. „Mūsų duomenimis, keletas žmonių paskleidė šią informaciją Amnesty International užsakymu. Jiems buvo pažadėtas politinis prieglobstis mainais už dezinformaciją“, – teigia ministras..

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......