infa.lt

Floridos gubernatorius pasirašė vykdomąjį raštą, draudžiantį skiepų pasus

04 balandžio
06:40 2021

Covid-19 pasas

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas penktadienį pasirašė vykdomąjį raštą, draudžiantį naudoti Covid-19 viruso „vakcinos pasus“, tapdamas pirmuoju JAV gubernatoriumi, kuris ėmėsi veiksmų prieš tai, ką piliečių laisvių grupės vadina potencialiu košmaru privačiam gyvenimui.

Respublikonų gubernatoriaus įsakymas buvo pasirašytas po nepatvirtintų pranešimų, kad Bideno administracija galimai dirba siekiant įgyvendinti vakcinų pasų tipo sistemą Jungtinėse Valstijose, nors vėliau Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki pareiškė, kad tam nėra federalinių įgaliojimų, tačiau pareiškė, kad administracija „teiks patarimus “privačioms įmonėms dėl panašių sistemų.

„Šiandien aš išleidau vykdomąjį raštą, draudžiantį naudoti vadinamuosius vakcinos COVID-19 pasus“, – penktadienį Tviteryje parašė DeSantis. „Įstatymų leidžiamoji valdžia stengiasi, kad šios apsaugos Floridos gyventojams būtų nuolatinės, ir aš nekantrauju kuo greičiau jas pasirašyti.“

DeSantis ne kartą kritikavo pasiūlymus dėl vakcinos pasų. Pirmadienį gubernatorius pasakė, kad jis uždraus Floridos vietiniams valdžios organams ir įmonėms reikalauti vakcinos pasų arba dokumentų, rodančių, kad žmogus buvo paskiepytas nuo koronaviruso, sukeliančio COVID-19.

„Pagal įstatymą COVID-19 vakcinos nėra privalomos”, – nurodoma gubernatoriaus įsakyme ir priduriama, kad „skiepijimo įrašai yra privati informacija apie sveikatą”, kuri neturėtų būti dalijama pagal nurodymus. Pasai, anot jo, pakenktų asmens laisvei ir pacientų privatumui.

„Reikalavimas parodyti pasą norint dalyvauti kasdieniame gyvenime, pavyzdžiui, sporto renginyje, lankantis restorane ar lankantis kino teatre, „sukurs dvi piliečių klases“, – pareiškė DeSantis.

Panašu, kad avialinijos ir kruizų kompanijos ypač mėgsta skiepų pasus, siekdamos privilioti klientus naudotis jų paslaugomis.

Tuo tarpu Niujorko valstija pasiūlė savo „Excelsior Pass“ sistemą, kuri būtų naudojama didelio masto renginiuose, pavyzdžiui, Madisono aikštės parke ar sporto renginiuose. Izraelis vasario mėnesį sukūrė vakcinos pasų sistemą, kad žmonėms būtų suteikta galimybė lankytis sporto salėse ir viešbučiuose, Islandija dabar naudoja vakcinos pasą, leidžiantį keliauti užsienyje, o Saudo Arabija turi programiniais papildiniais pagrįstą pasą pasiskiepijusiems žmonėms.

Tačiau pasisakančios už pilietines laisves grupės, tokios kaip Amerikos piliečių laisvių sąjunga (ACLU), piktinasi tokiais pasiūlymais, sakydamos, kad tokia sistema mažas pajamas gaunančius žmones pastatytų į blogą padėtį, nes daugelis neturi išmaniųjų telefonų, kurių reikėtų naudojant programą, patvirtinančią, kad jie yra paskiepyti. Be to, centralizuota pasų sistema gali pakenkti amerikiečių teisei į privatumą, pareiškė grupė.

Yra skirtumas tarp standartizuotos vakcinacijos įrodymų pateikimo sistemos ir leidžiančios tai padaryti skaitmeninės sistemos“, – šios savaitės pranešime rašė grupė. „Vis daugiau ir daugiau mūsų asmeninių duomenų yra rodomi per programas mūsų telefonuose – pradedant lėktuvų įlaipinimo kortelėmis, baigiant bilietais į koncertus ir narystėmis sporto salėje – daugeliui žmonių tai akivaizdus ir pavėluotas žingsnis sukurti panašų skaitmeninį pažymėjimą toms progoms, kai asmuo turi įrodyti, kad jis paskiepytas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 579

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...