infa.lt

Laisvės partijos projekte – lyties keitimas: tokia galimybė siūloma ir nepilnamečiams

25 kovo
07:31 2021

T.V.Raskevičius vaivorykštinėje perėjoje

Laisvės partija imasi dar vieno projekto – šalyje įteisinti lyties keitimą, rašoma TV3 portale.

Nors galutinio įstatymo projekto dar nėra, tačiau pirminis planas leisti žmonėms pasikeisti lytį net ir neatlikus chirurginės lytinių organų operacijos. Politikų sukurtame projekte numato ir galimybę lytį keisti nepilnamečiams.

„Aš negaliu eiti į tam tikrus tualetus, aš negaliu eiti į tam tikrus persirengimo kambarius, aš negaliu tiesiog parodyti kažkam savo ID, parduotuvėje ir t.t., nepapuolęs į keblią situaciją, tai yra labai sunku, ir, manau, kad taip neturėtų būti“, – tai ištrauka iš 2015-ųjų Lietuvos gėjų lygos vaizdo klipo, kuriame transseksualūs žmonės pasakoja savo išgyvenimus ir jau tuomet prašė suteikti jiems daugiau teisių, juolab Strasbūro teismas Lietuvą įpareigojo tą padaryti dar 2007-aisiais.

Teisingumo ministerija 2017-aisiais parengė Asmens lytinės tapatybės pripažinimo įstatymo projektą. Projekte numatyta, kad lytį pasikeisti būtų galima ir neatlikus chirurginės operacijos. Kitaip tariant, žmogus galėtų likti su turimais lytiniais organais, bet oficialiai taptų priešingos lyties atstovu ar atstove, eitų į priešingos lyties persirengimo kambarius, tualetus, pliažus.

„Pagal reguliavimą chirurginės procedūros nėra priverstinė prielaida, negalima to reikalauti, kalbama apie tai, kad asmuo suvokia savo sprendimą ir jisai sąmoningas, yra psichiatro išvada, psichologo, kuris tikrai patvirtina, kad asmuo yra sąmoningas ir tikrai kalbama apie transseksualų asmenį“, – kalbėjo E. Dobrovolska.

Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius Lietuvos visuomenei paaiškinti, ką ketina įteisinti, trečiadienį nematė reikalo, tačiau informavo, kad bus remiamasi 17-ų metų parengtu projektu. „Ne, imsime tą patį projektą, klausymus dėl tų visų siūlymų ir tada komitetas nuspręs, į ką atsižvelgti, ir jau tada jis eis ne į pateikimą, bet į svarstymą iš karto“, – pasakoja Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius.

Pirminis siūlymas numato, kad lytį būtų galima keisti ir nepilnamečiams Pirminis siūlymas numato, kad lytį Lietuvoje galėtų pasikeisti ir nepilnamečiai paaugliai nuo 16-os metų, o jeigu tėvai pritaria – ir nuo 14-os. Tiesa, ar toks projektas ir bus siūlomas Seimui, nežinia, nes parlamentarai dar ketina jį tobulinti.

Visą straipsnį galite rasti tv3.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 375

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Nepilnameciams?    -  2021-03-25, 07:33

    Tada leiskite vairuoti automobili nuo 6 metu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Edcka    -  2021-03-25, 09:10

    Stabdykime priverstinę masinę pideralizaciją

    Atsakyti į šį komentarą
  3. anoniminis    -  2021-03-25, 09:17

    Sutinku jeigu tokiems vietoj nosės kotą prisiūs

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Ec    -  2021-03-25, 17:26

    Turėtų būti tiksliai apibrėžta kas yra lyties kaitimas. Mano nuomone, lyties keitimas yra tuomet, kai pakeitus lytį atsiranda visos tos kitos lyties funkcijos, įskaitant reprodukciją. Jei reprodukcijos funkcija neatsiranda, lyties keitimu to veiksmo vadinti negalima, tai galima pavadinti savanorišku žalojimusi ar kaip kitaip. Yra rusiškas terminas tam labai tinkantis – членовредительство

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Mokslinis ir teisinis terminas    -  2021-03-25, 18:30

    Lyties klastojimas ( falsifikacija).

    Atsakyti į šį komentarą
  6. kk    -  2021-03-26, 01:45

    ta partija-ne normalių žmonių-tai kažkas nenormalu-švelniai sakant.žmonijos istorijoje kažkas panašaus buvo-ir tada buvo pasakymas-per 10km tokių prie valdžios neprileisti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...