infa.lt

Vilniaus Katedros aikštėje įvyko tarptautinis protestas-mitingas „Pasaulinis susivienijimas už laisvę“

20 kovo
19:36 2021
Po mitingo

Po mitingo

Šiandien Vilniaus Katedros aikštėje įvyko tarptautinis protestas, mitingas „Pasaulinis susivienijimas už laisvę“ , kurio sumanytojai buvo Vokietijos atstovai. Lietuvoje, suprantama, prie jų sumanymo prisijungė aktyvūs visuomenininkai lietuviai.

Renginys vienu metu vyko daugiau kaip 50 Pasaulio šalių.

Pasisakiusieji mitinge reikalavo atstatyti pažeidžiamas žmonių teises ir laisves, atšaukti privalomą kaukių dėvėjimą, privalomus koronaviruso testus, grąžinti judėjimo laisvę ir sveikatos laisvę, kad žmonės būtų gydomi nuo visų ligų, o ne nuo valdžios pasirinktos vienos – koronos.

Buvo paskelbtas kreipimasis į Lietuvos teisėsaugą ir policiją, priminus joms, jog gali ateiti momentas, kai joms teks rinktis tarp korumpuotos valdžios ir savo visuomenės, kurią šios tarnybos prisiekė ginti.

Humoro forma buvo papasakota pasaka apie „plokščiažemius”, kuriuos jų valdžia saugojo nuo „žudančių” dulkių uždarydama juos namuose, kad negalėtų jų prisikvėpuoti ar nuėję iki Žemės krašto nukristi žemyn, su aliuzija į dabartinę koronaviruso situaciją, kai manipuliuodama nematomu priešu valdžia su savo politika realiai blogina šalies žmonių gyvenimą ir griauna ekonomiką, gindama nuo priešo, nuo kurio patys žmonės gintis jau nebemato prasmės, nes didesnę blogybę, jų nuomone, gimdo karantino situacija sukurta valdžios.

Dovydo Norkūno pasisakymas:

Prieš mitingo pabaigą pasisakė jau spėjęs išgarsėti savo youtube filmais jaunasis intelektualas Dovydas Norkūnas, sulaukęs daug plojimų. Jis prisipažino, jog tai jo pirmas viešas pasisakymas mitinge ir pridūrė, jog jis žino, kad visuomenėje yra kur kas protingesnių žmonių už jį – tačiau jie turėtų netylėti bent jau tam, kad jis, Dovydas, galėtų užsiimti naudingais visuomenei darbais, kūryba, konstravimu ir panašiai, vietoj to, kad mokytų suaugusius žmones to, kas yra viešai prieinama internete.

Ir pabaigai į sceną pakilo jaunoji atlikėja Milana, padainavusi susirinkusiems garsiąją Eurikos Masytės dainą – „Laisvė”. Dainos metu susirinkusieji lingavo vėliavomis ir garsiai plojo, o kai kurie dainavo kartu.

Po dainos į scena buvo įnešta dėžė aukoms ir žmonės nešė kiek kas galėjo, mat organizatoriai už sceną, garso aparatūrą ir viską ko reikėjo – mokėjo iš savo asmeninių lėšų. Viso susirinkusiųjų buvo apie 200-250 žmonių

Milanos atliekama „Laisvė”: Nuotraukos Ramutės Tervydytės ir infa.lt


Mitingas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 901

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Raimundas    -  2021-03-21, 09:15

    Mielas Dovydai, esi šaunuolis, bet nesi oratorius. Daryk tik tai, ką sugebi geriausiai. Kalbėjimas dėl kalbėjimo nėra tavo stiprioji pusė.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...