infa.lt

AstraZeneca vakciną, kurios naudojimą sustabdė daug Europos šalių, liberalas nori įsūdyti verslininkams

20 kovo
06:40 2021

Andrius Bagdonas

Vyriausybės atstovams prakalbus apie galimybę „AstraZeneca“ vakcina skiepytis be prioritetinės eilės, ši vakcina turėtų būti nukreipiama į paslaugų sektorių. Pasak liberalo Andriaus Bagdono, tai leistų žmonėms grįžti į darbus ir padėtų išjudinti ekonomiką.

„Šiuo metu verslas turi nuolat testuoti savo darbuotojus. Labai pozityviai vertinu sprendimą kompensuoti verslui darbuotojų testavimo išlaidas, tačiau visa tai reikalauja papildomų valstybės biudžeto lėšų. Vietoj to, paskiepiję paslaugų sektoriaus darbuotojus, ne tik padėtume žmonėms saugiai dirbti, bet ir sutaupytume“, – teigė Seimo Ekonomikos komiteto narys A. Bagdonas.

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 41 tūkst. nepanaudotų „AstraZeneca“ vakcinų, o per kovo mėnesį planuojama atgabenti dar 74 tūkst. Daugiausia nepanaudotos vakcinos susikaupė rajonų savivaldybėse – antradienį Šalčininkuose buvo 730 dozių, panaši situacija ir Visagine.

„Nesiūlau keisti vakcinacijos plano, žmonės iš prioritetinių grupių turi teisę vakciną gauti pirmieji – būtent taip šiuo metu ir vyksta. Tačiau, jei susidaro kažkurios vakcinos perviršis, jį reikėtų nukreipti į ekonomikos gaivinimą ir stengtis kuo greičiau atpalaiduoti verslą iš karantino. Jei nukreiptume vakcinaciją į paslaugų sektorių, paskiepytume aptarnaujantį personalą, verslams būtų lengviau grįžti į normalų gyvenimą“, – sakė teisiamo už korupciją Liberalų sąjūdžio frakcijai atstovaujantis Andrius Bagdonas.

Anot A. Bagdono, politikai turėtų savo pavyzdžiu prisidėti prie pasitikėjimo vakcinomis stiprinimo. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija ketina skiepytis „AstraZeneca“ vakcina, kai tik bus tam galimybė.

infa.lt komentaras:

AstraZeneca vakcinos injekcijas sustabdė daug Europos šalių dėl pasireiškusių stiprių šalutinių poveikių. Kai kurie žmonės po šios vakcinos injekcijų mirė nuo susidariusių kraujo trombų. Tiesa, pati gamintoja teigia, jog „neįrodyta, kad būtent vakcina buvo šių mirčių priežastimi”. Tą patį teigia ir šalių sveikatos organizacijos. Bet žodelis „neįrodyta” negarantuoja ir to, kad šios vakcinos saugios, todėl nenuostabu, kad dėl žmonių baimės ją leistis valstybėje susidarė jos perviršis, kurį dabar dirbančiųjų sąskaita bandys realizuoti liberalai. Kodėl, pvz ne savo aplinkai, ne valstybės tarnautojams, ne savo artimiesiems, o paslaugų sektoriui? Todėl, kad apačių balso niekas negirdi, ir net tada, kai/jei jiems kas nors atsitiks – tą žinią galima bus nuslėpti eiline mantra – „neįrodyta…”, nes niekas nieko ir neįrodinės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...