infa.lt

Transeksualai Ispanijoje paskelbė bado akciją

19 kovo
06:50 2021

Ispanijos transgenderiai badauja

Štai jau savaitę laiko Ispanijos federacijos „Platform Trans“ aktyvistai rengia neribotą bado streiką prie lygybės ministerijos Madride, protestuodami prieš vyriausybės atsisakymą pateikti parlamentui svarstyti transgenderių įstatymo projektą.

„Šis įstatymas užkirs kelią patyčioms transeksualų atžvilgiu mokyklose, jis padės tašką elgesiui su tokiais žmonėmis kaip psichikos ligoniais, šis įstatymas pagaliau leis mūsų šaliai atitikti Europos standartus, kai kalbama apie teisinę tapatybę“, – sakė platformos vadovas. Mar Cambrolier.

Įstatymo projekte siūloma leisti keisti lytį be medicininių ir psichologinių indikacijų. Priėmus tokį įstatymą reikės tik asmens, norinčio pakeisti lytį, pareiškimo. Taip pat planuojama palengvinti nepilnamečių piliečių lyties pakeitimą, atitinkamai pakeičiant asmens tapatybės kortelę.

Darko Desimavila laiko save trečios lyties atstovu: „Prireiks daug metų, kol žmogus galės pakeisti savo asmens tapatybės kortelę. Šiandien daugeliui yra labai sunku … Manęs nepriima kaip trečiosios lyties atstovo, todėl tas kažkas, kas parašyta ant mano asmens tapatybės kortelė, neturinti jokio ryšio su manimi“.

Iki šiol Ispanijos ministrų kabinetas atsisakė patvirtinti dabartinę įstatymo projekto redakciją dėl koalicijos ultrakairiosios partijos „Unidas Podemos“ ir Socialistinės darbo partijos nuomonių skirtumų šiuo klausimu.

Nemažai teisininkų, taip pat vyriausybės narių, pabrėžia būtinybę atidžiai išnagrinėti visus šio dokumento aspektus. Tarp jų yra LGBT bendruomenei artima „Vaivorykštės spalvos“ asociacija: „Nemanau, kad procedūra turėtų būti sumažinta iki tokio laipsnio, kad pakenktų paties žmogaus saugumui“, – sako jos vadovas Jesúsas Enkabo.

Jei Ispanija priims šį įstatymo projektą, ji atsidurs Europos Sąjungos avangarde: tik Nyderlandai be tėvų sutikimo leidžia 16 metų amžiaus apsispręsti dėl lyties. Danijoje, Maltoje, Liuksemburge, Airijoje, Belgijoje ir Portugalijoje tai leidžiama nuo 18 metų. Prancūzija ir Graikija taip pat leidžia, tačiau reikalauja teisinio proceso.

„Keturios politinės partijos įsipareigojo pateikti įstatymo projektą dėl translyčių asmenų svarstyti parlamente plenariniame posėdyje iki kovo pabaigos. Iki tol „Trans platformos” aktyvistai žada tęsti bado streiką”, – praneša euronews specialusis korespondentas Juanas Carlosas de Santosas iš Madrido.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 197

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...