infa.lt

Berlyno nusikaltėlių pasaulį perėmė arabų klanai

11 balandžio
19:07 2016

Die Welt

KaDeWe

Kriminalinės grupuotės stambiuose Vokietijos miestuose tikslingai siekia verbuoti į savo eiles pabėgėlius, gyvenančius laikinose prieglaudose, rašo vokiečių laikraštis Die Welt su nuoroda į savo šaltinius Vokietijos policijoje.

„Kol visa Vokietija aptarinėja migracijos krizę, nusikaltėlių gaujos naudojasi situacija, kurioje atsidūrė pabėgėliai, – tvirtina anoniminis vokiečių policijos darbuotojas. – Pirmiausia, nusikaltėlių klanai suinteresuoti jaunais, fiziškai stipriais vyrais, kuriuos naudoja purviniems darbams, o būtent – vagystėms, prekybai narkotikais, konkurentų sumušimui”. Kaip pažymi leidinys, policijai ir prokuratūrai yra žinomas šis fenomenas, tačiau kažkokių juridinių žingsnių imtis prieš tai jie negali.

Pirmiausia, kaip pasakojama medžiagoje, rimtos problemos su arabų kriminaliniais šeimyniniais klanais yra dideliuose Vokietijos miestuose, kaip Berlynas ir Bremenas. Teisėsaugos organų duomenimis, Berlyne yra apie 15-20 stambių šeimų, kuriose nuo septynių iki devynių žmonių buvo pastebėti vykdantys neteisėtus veiksmus. Tokios šeimos – pagrindinai iš Libano – ėmė atsirasti Vokietijoje nuo 1970-ųjų pabaigos. Jos supirkinėjo pigius būstus ir pamažu pervežinėjo į juos savo giminaičius. Šiandien jos kontroliuoja miestuose didžiąją dalį organizuoto nusikalstamumo.

Pasak Berlyno kriminalinės policijos žemės žinybos atstovo Dirko Jacobo, arabų šeimyniniai klanai kontroliuoja dalį narkotikų rinkos, dalyvauja vagystėse ir rodo „savo galią“ stambių apiplėšimų būdu, tame tarpe – pokerio turnyro viešbutyje Hyatt ir stambaus prekybos centro KaDeWe. organizuotas nusikalstamumas

„Pabėgėliai atvažiuoja čia be pinigų. Ir jiems parodoma, kaip galima greitai ir be specialių žinių jų gauti. Vargas juos priverčia. O tas faktas, kad daugelis iš jų nežino vokiškai nė žodžio, dar labiau stumia juos į rankas tų, kas kalbasi su jais jų gimtąja kalba“, – komentuoja situaciją vyriausias Berlyno prokuroras Sjors Kamstra.

Policininkams užsiimantiems kova su organizuotu nusikalstamumu, žinoma apie tai, jog Berlyne jau seniai dominuoja šie stambūs klanai. Pavyzdžiui, vienas tokių klanų pilnai kontroliuoja prostituciją Schöneberg rajone. Jaunoms rumunų prostitutėms, kaip pasakoja policininkas, „tenka nuolat atiduoti mokestį už vietą arabams, kitu atveju jas sumuša. Prie viso to, su tuo susitaikė net vokiečiai suteneriai, kurie taip pat atiduoda jiems pusė savo pajamų“. Už tai jiems siūlo „stogą“. Be to, jie reikalauja stambių pinigų sumų ir iš savo tautiečių: Berlyne vargu ar galima būtų rasti „šiša-barą“ (kur rūkomi kaljanai – red past), kuriam nebūtų tekę susidurti su pinigų prievartavimu.

Paskutiniu kriminalinių klanų „fokusu“, pasak policininkų, tapo kontoros nuomojančios automobilius: tokiais atvejais jie nuomoja nepastebimus galinius kiemus prie namų ir ima lizingu automobilius tokių markių, kaip Mercedes-Benz ar BMW. Paak Kamstros, tokios nuomos kompanijos egzistuoja vos keletą mėnesių. „Ir dažniausiai jos po to uždaromos, o lizingu imti automobiliai nurodomi kaip pavogti, – tęsia prokuroras, – Iš tiesų jie būna parduodami į Rytų Europos šalis. Taip pat, automobiliai su dideliu arklio jėgų skaičiumi būna naudojami apiplėšimuose ir kituose nusikaltimuose. O kai kriminalinės policijos darbuotojai ateina numerio ženklo pagrindu tokios nuomos firmos adresu, jos darbuotojai pateikai policijai suklastotus duomenis, kas dar labiau supainioja visą darbą“.

Tai, kad su žmonėmis iš tokių klanų geriau nesipykti, liudija vieno žinomiausių Vokietijoje asmens sargybinių, Michaelio Kuhro atvejis, tuo pačiu esančio ir to paties vardo privačios saugos organizacijos savininku Berlyne.

Būtent jo firma užsiima Holivudo žvaigždžių apsauga kai tos atvyksta į Vokietiją. Po pokerio turnyro apiplėšimo viešbutyje Hyatt, būtent Kuhro bendradarbiavimo su policija dėka, nusikaltėliai priklausantys vienam iš šeimyninių klanų Berlyne buvo nubausti.

„Ir man tapo aišku, jog jie niekada neužmirš apie mane”, – pasakoja buvęs pasaulio kikbokso čempionas. Pasekoje, po nuosprendžio paskelbimo pradėjo pasitvirtinti įtarimai, jog „siekiant pašalinti Kuhrą buvo nusamdytas žudikas, tam tikslui įsigijęs pistoletą-automatą“.

Potencialus žudikas jau ėmė sekti Kuhro aplinką, kada į kriminalinės policijos žemės žinybą rimtam pokalbiui buvo iškviesto šio klano vadeivos, kur aukšti policijos pareigūnai jiems išaiškino, jog jiems žinoma apie Kuhro žmogžudystės planą. Ko pasekoje asmens sargybinį patį lydėjo asmens sargybiniai, pabrėžia Die Welt.

„Berlynas prarastas. Šios struktūros tiek kietai įsitvirtino visose organizuoto nusikalstamumo sferose, jog sugrįžimas atgal, nors 20 metų, jau nebeįmanomas, – tvirtina Kuhras. – Be to šie žmonės labai pavojingi ir praradę bet kokią pagarbą valstybės valdžiai“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zelenskis šoumenas, Nigel Farage aferistas... infa.lt neišauklėti raštliavininkai?...

Knygai, geriausiam žmogaus draugui, nulupo odą.. Barbarai....

kokia boba toks pliurpalas...

na panašu kad Jolanta Blažytė gavo užduotį iš Kremliaus- kelti savo melu sumaištį, gal pridengti...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...