infa.lt

Atsisakantiems skiepų Izraelyje ruošiami finansiniai spąstai

10 kovo
09:30 2021

paveikslėlis

Atsisakę skiepytis izraeliečiai, už karantine praleistas dienas turės sumokėti iš savo kišenės. Tokia iniciatyva dabar rengiama Izraelio finansų ministerijoje, praneša „Calcalist“ leidinys. Jei naujas reglamentavimas bus priimtas, ji neturės įtakos tiems, kurie atsisakė skiepytis dėl medicininių priežasčių.

Praėjusių metų rugsėjį buvo sukurta mokėjimo formulė už darbuotojo karantine praleistas dienas: ji buvo pagrįsta darbuotojo, darbdavio ir valstybės dalyvavimu išmokų schemoje.

Iniciatyvos pakeisti mokėjimo sistemą atsiradimas siejamas su masinio skiepijimo proceso pradžia Izraelyje. Finansų ministerija taip pat svarsto galimybę atšaukti privačių darbdavių dalyvavimą išmokų sistemoje, už atsisakančių nuo skiepų darbuotojų buvimą karantine.

Leidinyje daugiausia dėmesio skiriama tam, kad Sveikatos apsaugos ministerija remia naujų taisyklių, susijusių su apmokėjimu už dienas karantine, priėmimą, primygtinai reikalaujant finansinės „antivaxerių“ atsakomybės.

Jei bus priimtas teigiamas sprendimas pakeisti karantino dienų apmokėjimo tvarką, klausimą svarstys Kneseto darbo ir socialinės apsaugos komisija.

Vasario 24 d. Izraelio verslininkų sąjungos vadovas Ronas Tomeris išsiuntė griežtą laišką finansų, sveikatos ir ekonomikos ministerijų vadovams, kuriame reikalavo, kad būtų nuimtas karantino dienų apmokėjimas darbdaviams už tuos, kurie atsisakė skiepų. Nepaneigdamas šios kategorijos darbuotojų teisės nesiskiepyti, Tomeris reikalauja, kad jie patys būtų finansiškai atsakingi už karantine praleistas dienas.

Teisės ekspertai, pažymi leidinys, daro prielaidą, jog priėmusi tokią iniciatyvą Finansų ministerija gali sulaukti daugybės teismo ieškinių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 273

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....