infa.lt

Seimo pirmininkė pasakė, kad surinkti parašai nėra parašai, nes pateiktose jai „knygose” nėra nė vieno parašo

03 kovo
14:23 2021
Viktorija Čmilytė-Nielsen

vaizdo įrašo kadras

Šiandien, Seimo valdybos posėdžio metu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen susirinkusiems posėdžio dalyviams pareiškė:

Iš tiesų, tuose dokumentuose, tose knygose (segtuvuose su žmonių duomenimis, kuriuos jie įrašė savo ranka), kurios man buvo įteiktos, nėra nė vieno parašo – nei fizinio, nei elektroninio, tačiau aš, galvoju, kad mes darydami formalų valdybos sprendimą mes kaip tik nesukursime precendento, kuris mus įpareigos į kiekvieną tokią iniciatyvą, kurių gali kilti po kelias per mėnesį,reaguoti išsakant savo vienokį ar kitokį vertinimą.

Šioje vietoje Seimo pirmininkė tarp eilučių informuoja, kad valdybos nariai nenori dirbti, reaguodami į piliečių reiškiamas iniciatyvas, jeigu jų bus per daug. O ką Seimo pirmininkė norėtų dirbti ji nepasakė. Ji tik nenori įsipareigoti Lietuvos piliečiams dirbti jiems svarbiais klausimais ir juos svarstyti. Tai vienas pastebėjimas.

O sekantis yra toks – Seimo pirmininkė turi blogą regėjimą ir ne kažkokią nuovoką, jei negali susieti reikalavimo nušalinti T.V.Raskevičių su žmonių įrašytais savo duomenimis ir laikyti juos parašo ekvivalentu, ypač perskaičius reikalavimo tekstą, kuris yra neatsiejama tų asmeninių įrašų dalis.

Kitokio būdo dabartinėmis karantino ir socialinės atskirties sąlygomis pasirašyti po tokiu reikalavimų nėra. Jo nėra niekur valstybėje, ką pripažino ir patys Seimo nariai, dalyvavę tame posėdyje, priminę, jog kažkokia legali forma yra Seimo puslapyje, tačiau ją, esą dar reikėtų tvarkyti.

Tai kaip tokiomis sąlygomis turėtų skambėti V.Čmilytės pareiškimas, kad TEN ji nemato jokių parašų, kai pats jos vadovaujamas Seimas net nepasirūpino tuo, kad žmonės turėtų įstatymo reikalavimus atitinkantį įrankį, kuriuo galėtų būti įteisinti jų parašai po reikalavimu tam pačiam Seimui. Tai panašu į atvirą ir neslepiamą pasityčiojimą.

Toks įspūdis, kad Seimo pirmininkė net pati nesuprato ko prišnekėjo, kas liudija ją prarandant šachmatininkams būdingą gebėjimą apskaičiuoti kelis ėjimus į priekį ar bent teisingai įvertinti dabar daromą ėjimą.

Šiame posėdyje šio Seimo valdyba nesugebėjo priimti bent kažkokio sprendimo šiuo aktualiu ir neatidėliotinu visuomenei klausimu, o atidėjo jį kažkokiam laikui, matyt tikėdamasi, jog klausimas nurims savaime.

Organizatoriai jau pažadėjo – nenurims. Ir jie tų surinktų parašų neleis išmesti pavėjui, kaip apie tai svajoja Seimo valdyba, o gal net ir visas Seimas.

Sutrumpintas Seimo valdybos posėdis, kurį galite pamatyti Telegram kanale @POLITIKAI

Tuo tarpu visuomenė rengiasi „Didžiajam šeimos gynimo maršui 2021„, norėdama priminti valdžiai, kad kiekvienas sekantis renginys bus vis didesnis ir vis labiau telkiantis Lietuvą  siekti tokios valstybės, kurios nori dauguma jos gyventojų.

infa.lt kviečia pasirašyti peticiją prieš Stambulo konvenciją:  https://www.nsta.lt/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 879

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Edis    -  2021-03-03, 17:56

    Seimas galima sakyti irgi nėra seimas priesaiką davet bet nevykdot dirbat kokioms tai grupėms ar grupuotėms o ne Lietuvai … .

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anoniminis    -  2021-03-03, 18:57

    Sutinku su Edis

    Atsakyti į šį komentarą
  3. JONAS    -  2021-03-08, 01:30

    NETIKS SITIE PARASAI,SURINKSIME DAR DAUGIAU,BET JUS DURNIU IJUNGE APSIMETATE,KAD NIEKO NESUPRANTATE.MANAU BAIGSIS TUOJ JUSU MELAS IR MANIPULIACIJA

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......