infa.lt

A. Tapinas paskelbė palaikančių T.V.Raskevičių milijono parašų rinkimą, kad panaikintų 365 000 parašų reikalavimą Raskevičių nušalinti

01 kovo
14:01 2021

Andrius Tapinas, Gabrielius Landsbergis

Žurnalistas Andrius Tapinas sugalvojo dar vieną būdą kaip išgarsinti savo vardą ir, galimai, papildomai bandyti sukiršinti visuomenę, priešpastatant vieną dalį prieš kitą. infa.lt primena, kad prieš savaitę Seimo pirmininkei buvo įteikti visuomenininkų surinkti virš 330 000 parašų, pasirašyti už Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus nušalinimą nuo komiteto pirmininko pareigų.

Ir štai, praėjus savaitei, Andrius Tapinas sugalvojo planą, kaip išgelbėti situaciją ir beviltišką valdančiųjų padėtį, galimai supriešindamas visuomenę. Jis paskelbė rinksiąs 1 milijoną parašų, kuriais bus siekiama panaikinti 365 000 parašų (pirminis surinktų parašų skaičius nepašalinus įkeltų programišiaus) reikalavimą nušalinti T.V.Raskevičių.

Galima neabejoti – Andriaus Tapino kvietimo sklaidos galimybės yra kelias dešimtis kartų didesnės, nei visuomenininkų, kurie rinko tuos 330 000 parašų, todėl teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad ir parašų A.Tapinas (norėdamas atrodyti teisingu) turėtų rinkti bent dešimtį kartų daugiau, na, bent du-tris kartus daugiau, nei apskelbė dabar.

Bet, įžymusis žurnalistas, Dalios Grybauskaitės ordino kavalierius, aukščiau šoktelėti nedrįso, mat jau neseniai nudegė, išvakarėse paskelbęs balsavimą dėl Stambulo konvencijos palaikymo, kurio rezultatai gavosi visiškai priešingi jo siekiams. Todėl dabar kukliai paskelbė balsavimą tik milijonui, nors savo rankose turi milžiniškus sklaidos resursus, faktiškai apimančius ir 4 milijonus, iš kurių jo įžymiajame „Laisvės kelyje” dalyvavo tik apie 30 tūkst (kaip jis skelbia) kartu su visa politine grietinėle ir partijomis. Iš to sekant gaunasi, jog, jei iš A.Tapino informuotų ir apklausų 3 milijonų jį palaikys milijonas – reiškia kiti 2 milijonai bus prieš. Tai iš tiesų žadina optimizmą.

Žinoma, bus įdomu ar Lietuvoje iš tiesų, net su tokių A.Tapino resursų parama atsiras milijonas tokių, kurie palaikys T.V.Raskevičių?

Tiesa, žurnalisto Tapino skelbiamame tekste nėra aprašyta tai, dėl ko buvo surengta pirmasis parašų rinkimas ir kodėl jis, remdamasis tokiais kukliais sklaidos resursais, dalis iš kurių dar buvo blokuojama socialiniuose tinkluose 15min cenzūros pastangomis, per tokį trumpą laiką sugebėjo surinkti daugiau nei 330 000 parašų. Bet, netgi ir tokiu atveju bus įdomu sužinoti ar Lietuvoje atsiras milijonas T.V.Raskevičių palaikančių žmonių. Neabejotina tik viena, kad valdantieji iškart paskelbs, jog ir tie ir tie parašų skaičiai yra teisingi ir net teisėti, bet vadovautis reikia antraisiais, mat jų daugiau.

Pilnas A.Tapino tekstas:

Andriaus Tapino skelbimas

Andriaus Tapino skelbimas

Labai svarbus tekstas – dar kartą apie parašus.

Iš tiesų, reikia pripažinti, kad surinkti ir Seimui įteikti 365 000 parašai yra unikalus reiškinys ir reikia pasveikinti iniciatyvos organizatorius.
Taip pat norėčiau atsiprašyti dėl to, kad iniciatyvą pavadinau „nemokamu durniukų registru“, tai buvo nekorektiška ir apgailestauju, kad tokie žodžiai išsprūdo. Ir ne vieną kartą. (dar su pasimėgavimu pasakė, kad „galima bus pasakyti, jog vienas Raskevičius išdulkino 300 000 homofobų”)
Mes nekeliame klausimo dėl parašų teisėtumo, tačiau tai nereiškia, kad turime sutikti su jų keliamais reikalavimais. Ir labai svarbu parodyti Seimui, ką iš tikrųjų galvoja didžioji Tautos dalis.

Todėl Laisvės TV inicijuoja Nacionalinę Peticiją „Milijonas parašų: Pabudome ir Kelkimės“.
Pagrindinis peticijos reikalavimas Lietuvos Respublikos Seimui – atšaukti 365 440 kitos peticijos parašų, reikalaujančių atšaukti Tomą Vytautą Raskevičių iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų.

Surinkti parašai bus įteikti Lietuvos Respublikos Seimui

Laiko nedaug, bet mes ne kartą jau įrodėme, kad galime susitelkti. Šioje akcijoje mes ne vieni – pasirašyti kvies ne tik Laisvės TV kanalai ir laidos, bet ir specialios savanorių grupės visuose Lietuvos miestuose, taip pat įvairios prie mūsų prisijungusios visuomeninės organizacijos, kalbėsimės su telekomunikacijų operatoriais dėl masyvios telefoninių skambučių kampanijos.

Atidžiai tikrinsime parašus ir skelbsime, kaip mums sekasi.
Aš suprantu, kad milijonas parašų atrodo nepasiekiama, bet kaip sakė Mohamedas Ali – „neįmanoma yra tik nuomonė“.
Kviečiu visus pasirašyti šią Nacionalinę Peticiją, kviečiu pasidalinti su visais savo draugais ir sekėjais, kad įteikdami šiuos parašus Seimo vadovybei galėtume drąsiai teigti, jog kalbame didžiosios Tautos dalies vardu.
Dalinkimės!

infa.lt siūlo pasirašyti peticiją, kuria stabdomas Stambulo konvencijos ratifikavimas, kad tokių atvejų mūsų valstybėje mažėtų iki nulio: https://nsta.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 714

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Smiltė    -  2021-03-01, 18:59

    Teko girdėti, kad Raskevičius prieš porą metų priekabiavo prie savo pavaldinio, dėl jam teko ir teismų duris varstyti. Įdomu, ar kandidatuodamas į Seimą, tai deklaravo?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Ekleras    -  2021-03-01, 20:40

    Jei tuos Tapino parašus atiduoti skaičiuoti Smartmatic’ui, tai galima būtų surinkti net 2 milijonus. Laisvai 😉

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Žurnalistinis tyrimas    -  2021-03-01, 21:01

    Kubilius sakė, kad žino kur gauti daug labai parašų už 1000 dolerių. Kubiliaus sūnus vadovauja Google LT. Tapinas renka parašus Guglės platformoje. Kažkoks interesų konfliktas gaunasi su tais parašais.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. urbis    -  2021-03-01, 21:46

    Įžeista sąvoka Nacionalinė peticija?.. Tinkama sąvoka Velniškoji smaluotoji peticija – eisianti tiesiai pragaran…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...