infa.lt

Konservatoriai teikia Seimui kompromisinį partnerystės įteisinimo variantą – vien ūkiniai klausimai

24 vasario
17:51 2021
Paulius Saudargas

Paulius Saudargas | Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Seimo konservatorių frakcijos nariai Paulius Saudargas, Laurynas Kasčiūnas, Vilija Aleknaitė-Abramikienė ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Seimo Pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą, prašydami į komiteto darbotvarkę įtraukti dar 2017 metais registruotą projektą, kuriuo buvo siūloma įteisinti sutartį dėl bendro gyvenimo.

Anot Seimo narių, naujojo Seimo kadencija pasižymi aktyviais politiniais debatais ir teisinėmis iniciatyvomis dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo.

Tuo tarpu prieš ketverius metus registruotas projektas yra kompromisinis, kuris leistų efektyviai išspręsti kartu gyvenantiems asmenims kylančius nepatogumus ir problemas, tačiau kartu nesukeltų tokių kontroversiškų vertinimų ir pasekmių Lietuvos visuomenėje, kokias sukeltų partnerystės įteisinimas.

Kreipimesi pabrėžiama, kad šio įstatymo projekto nuostatos asmenims padės geriau realizuoti savo teisę į privatų gyvenimą, atsižvelgiant į konkretų tarpusavio sutartinių santykių pobūdį ir tikslą, konkrečiai, vesti bendrą namų ūkį savaime nesukuriant ir šeimos teisinių santykių.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad apklausų duomenys rodo visuomenės palaikymą sprendimui, kuris nekurtų tos pačios lyties asmenų šeimų, tačiau užtikrintų jiems galimybę spręsti praktinius klausimus.

„Gerbiant demokratiškai mus į Seimą išrinkusios tautos valią, būtina Seimo nariams sudaryti galimybę sąžiningai ir skaidriai balsuoti dėl tokį sprendimą siūlančio ir pateikimo stadiją Seime jau praėjusio įstatymo projekto“, – rašoma Seimo Pirmininkei adresuotame dokumente.

infa.lt susisiekė su šios Seimo frakcijos nariu Pauliumi Saudargu ir pasidomėjo kuo iš esmės galėtų skirtis šis partnerystės įteisinimo projektas nuo, tarkime, to apie kurio perspektyvą užsiminė „Laisvės partijos” frakcijos narys T.V.Raskevičius, prieš kurį šiai dienai surinkta apie 330 000 parašų, reikalaujant jo nušalinimo iš ŽTK pirmininko pareigų.

Paulius Saudargas papasakojo, jog minimas 2017 metų įstatymo projektas apie partnerystę buvo jau praėjęs pateikimo svarstymui stadiją ir, kažkodėl, vėl padėtas į stalčius. Jis negalėjo atsakyti dėl kokių priežasčių tai įvyko ir pasvarstė apie tai, jog, galbūt, tam reikėjo įkurti kažkokius gretutinius komitetus ar kažką panašaus, todėl tolesnis svarstymas buvo atidėtas.

Politikas pabrėžė, jog šis kompromisinis partnerystės variantas siūlo spręsti tik teisinius-buitinius-ūkinius klausimus, visiškai neliesdamas lyčių ar šeiminio statuso srities. Tai yra jis apima tokius atvejus, pavyzdžiui, kaip dviejų seserų gyvenimas viename būste, senelių su anūkais, brolių, draugų, draugių ir pan. bendrą gyvenimą, vedant bendrą ūkį.

Paklaustas kuo šis įstatymas yra kompromisinis ir alternatyvus tam, kurį žada teikti „Laisvės partijos” frakcija Paulius Saudargas paprastai atsakė, jog jis nebus susijęs su jokiais šeiminiais klausimais, su visomis iš to vėliau išplaukiančiomis pasekmėmis. Kokį, panašu, nori pateikti „Laisvės partijos” frakcija.

Dabartinis konservatorių siūlomas alternatyvus 2017 metų projektas skirtas tik palengvinti spręsti kartu gyvenančių žmonių problemas ir kylančius teisinius klausimus susijusius su nuosavybe, paveldėjimu ir pan.

Faktiškai, jei Seime dabar būtų priimtas šis konservatorių teikiamas 2017 metų projektas, T.V.Raskevičiaus svajonėms apie tai, kad po kokių 10 metų būtų galima kalbėti apie homoseksualų santuokų įteisinimą Lietuvoje, būtų suduotas rimtas smūgis.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 343

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. 1984    -  2021-02-25, 08:58

    Liberalus krikščionis įtaisys langelį ir jį truputį pravers. Vėliau LGBT kiauliukai tą langelį praplatins. Svarbiausia įtaisyti langelį. Su kuo ir sveikiname kompromisų meistrą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...