infa.lt

Facebook užblokavo Australijos valstijų vyriausybių, sveikatos departamentų ir orų prognozės naujienas

18 vasario
19:05 2021

Australijos Kvinslando, Pietų Australijos, „ACT Health“, WA priešgaisrinės ir avarinės tarnybos bei Meteorologijos biuro puslapiai buvo užblokuoti „Facebook“ tinkle, kai socialinės žiniasklaidos milžinė uždraudė australams dalytis naujienomis.

Puslapiai buvo užblokuoti, kai „Facebook“ įgyvendino savo grasinimą apriboti Australijos gyventojų galimybę dalytis naujienomis savo platformoje, reaguodama į Australijos valdžios reikalaujamą priimti derybų su žiniasklaida kodeksą.

Puslapiai, kuriuose pateikiama svarbiausia vyriausybės informacija apie sveikatą ir orus bei įspėjimai, buvo užtemdyti ketvirtadienio rytą.

Kvinslando vyriausybės atstovas AAP sakė, kad klausimas bus tiriamas ir bus susisiekta su „Facebook“ atstovais.

AAP žurnalistė Benita Kolovos socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Tai paveikė vyriausybių, parlamentarų, sveikatos departamentų, Meterologijos biuro, daugybės moterų prieglaudų ir net televizijos programų bei radijo stočių puslapius. Kaip jau sakiau, jie visiškai šaunūs ir įprasti“.

Kvinslando sveikatos puslapį stebi daugiau nei 600 000 žmonių, o SA Healt puslapį – daugiau nei 307 000 žmonių.

Beveik 52 000 žmonių seka „ACT Health“ „Facebook“ puslapį, o WA priešgaisrinės ir skubios pagalbos tarnybų puslapį seka daugiau nei 301 000 žmonių.

Meteorologijos biuro puslapyje daugiau nei 909 000 vartotojų pateikiami orų atnaujinimai ir įspėjimai apie blogus orus ir potvynius.

Panašu, kad jokie kiti vyriausybės sveikatos ar skubios pagalbos tarnybos puslapiai nebuvo užblokuoti.

Australijos naudotojams ir leidėjams draudžiama dalytis ar žiūrėti šalies ir tarptautines naujienas po to, kai „Facebook“ ėmėsi grėsmingų veiksmų, reaguodamas į vyriausybės pasiūlytą derybų su žiniasklaida kodeksą.

Viskas prasidėjo nuo to, kai Australijos vyriausybė pareiškė, jog Facebooke talpinamos Australijos žiniasklaidos naujienos, iš kurių Facebookas turi tiesioginę naudą tarp naudotojų platindamas savo reklamą, neduoda jokios apčiuopiamos naudos Australijos žiniasklaidai ir pasiūlė Facebookui minėtą įstatymą, pasak kurio pusės turėtų tartis dėl sąlygų.

Kadangi visi jau įsitikino tuo, jog toks globalus tinklas, turintis daugiau galių nei atskiros vyriausybės gali daryti ką nori nesibaimindamas pasekmių – tai vienintelis būdas išvengti šio tinklo priežiūros ir kontrolės – pereiti į kitus tinklus.

Šiai dienai turimas Telegram tinklas faktiškai veikia be jokios cenzūros, drausdamas tik atvirus kvietimus smurtui ir ekstremizmui bei terorizmui. Telegram šiuo atžvilgiu gali naudotojus tenkinti daugeliu aspektų, nors gal ir nėra toks įprastas, kaip daugeliui jau tapo Facebook.

Tačiau prie jo jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, net, kaip jau ir minėjome – organizuojant visuomenines akcijas, o gal ir dar kam nors kitam, kuo dar neteko pasinaudoti ir, nors lietuviškas segmentas jame dar nedidelis ir gan kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu. Narių skaičius auga kasdien – nebūk paskutinis 🙂

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi: https://t.me/neabejingi_g
Patriotai (kanalo prenumerata): https://t.me/Patriotai
Už Šeimą (prenumerata): https://t.me/uzseima
Už Šeimą (diskusijos): https://t.me/uz_seima

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 334

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....