infa.lt

Lietuva suteikė pabėgėlio statusą įtariamam nusikaltimais Syrimui Šalabajevui

08 balandžio
13:40 2016

baltnews.lt

Сырым ШалабаевLietuva nusprendė suteikti prieglobstį Kazachstano piliečiui Syrimui Šalabajevui (Сырым Шалабаев), buvusio BTA BANK valdybos pirmininko, Muchtaro Ablyjazovo (Мухтар Аблыязов) bendrininkui. Ši informacija baltnews.lt portalui buvo patvirtinta Lietuvos Migracijos departamente.

Syrimas Šalabajevas daugiau, nei du metus buvo paieškomas Interpolo. 2015-ųjų vasarą jis buvo sulaikytas Vilniuje (įdomu kaip jis čia pateko?). Kazachstano valdžia kaltina jį ir jo bendrininką pasisavinus turto keleto milijardų dolerių sumai.

Sprendimą suteikti Syrimui Šalabajevui pabėgėlio statusą ir išduoti ilgalaikį leidimą gyventi Europos Sąjungos teritorijoje priėmė Lietuvos migracijos departamentas. Kokiu būtent pagrindu įtariamam nusikaltimu asmeniui buvo suteiktas prieglobstis, URM valdininkai neatskleidžia. Pasak jų, – ši informacija yra valstybės paslaptis.

Artimiausiu metu migracijos departamento sprendimas bus perduotas Vilniaus apygardos teismui, kuris dabar svarsto Generalinės prokuratūros prašymą kazacho ekstradicijos klausimu. Syrimas Šalabajevas kol kas randasi laisvėje, tačiau jam uždrausta išvažiuoti už šalies ribų.

Baltnews.lt primena, jog šiuo metu leidimai gyventi yra išduoti 15 asmenų susijusių su BTA Bank ir buvusiu jo valdybos pirmininku Muchtaru Ablyjazovu.

BTA bankas 2008 metais buvo vienas didžiausių bankų Kazachstane, o jame iššvaistytos sumos, sudavė juntamą smūgį Kazachstano finansinei sistemai. Tiksli žala dar nenustatyta, tačiau išankstiniais duomenimis, ji gali siekti 10 milijardų dolerių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 357

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....