infa.lt

Pandemija Lietuvoje baigėsi, kai per naktį staiga „išgijo“ beveik 30 tūkst. žmonių. Kodėl dar galioja karantinas?

12 vasario
10:29 2021

 

Mergina su kauke

Visa koronaviruso pramonės industrija Lietuvoje patiria agoniją, kaip tie nabagai, kuriems teko nelaimė būti prijungtiems prie „gelbėjančio“ dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato, mat tai, kuo anksčiau buvo gąsdinami žmonės – šiandien ėmė kelti tik juoką ir norą trenkti iš valdžios tuos, kas į visuomenės pasitikėjimą valdžia be jokių skrupulų nusišluostė kojas.

Kas po viso to betikės kažkokia koronaviruso „statistika“, kuri per naktį leidžia pasikeisti visiems esminiams skaičiams, aiškinant, kad tai buvo ne taip „išversta“ (A. Dulkys) ar ne taip suprasta.

Kas betikės valdžia apskritai, kai ji teigia, jog tatuiruočių ir masažo bei grožio salonuose, kuriuose įvyksta visiškai artimas tiesioginis svetimų žmonių kontaktas, dalyvauti procese visiškai saugu, o štai nuvykti į kitą savivaldybę aplankyti motiną, kurios nematė porą mėnesių – staiga tampa nesaugu?

Kas betikės valdžia, aiškinančia apie koronaviruso skaičių siaubingą augimą ir karantino sąlygų griežtinimo būtinybę, kai savivaldybių merai skelbia stulbinančius skaičius apie tai, kad pas juos sergančių koronavirusu 2-3 kartus mažiau, nei skelbia oficiali NVSC viešinama statistika?

Ant ko laikosi karantinas?

Karantinas pagrįstas valdžios tvirtinimu, jog vyksta siaubingas koronaviruso užkrato plitimas, kurį galima sustabdyti tik uždarius visą Lietuvą namuose ir atskyrus žmones nuo jų artimųjų kitose savivaldybėse. Tuo pačiu priskiriant kiek galima daugiau mirusiųjų kaip Covid-19 aukų, net jei tai visiškai neatitinka tikrovės.

Tam, kad parodytų, jog tokia izoliacinė politika, palaikanti koronaviruso industriją, duoda rezultatų buvo imtasi palengva mažinti naujų nustatomų užsikrėtimų skaičių – esą karantinas davė savo teigiamą rezultatą.

Ir nėra abejonių, jog po kurio laiko valdžia būtų ėmusi rodyti realius skaičius, jei ne rajonų merai demaskavę pačią NVSC ir Statistikos departamento skelbiamą sisteminį melą, ir privertė atskleisti tą melo industriją, kurią valdžia dabar bando pateisinti žmogiška klaida, tačiau kažkodėl neatpalaiduodama pilnai to karantino, kuris jau nebeturi jokio pagrindo egzistuoti.

Ar galima įsivaizduoti, jog vakar staiga atsirado stulbinantys skaičiai statistikoje kaip 6000 mirusiųjų, kurių mirtys vienaip ar kitaip susijusios su koronavirusu, kai dar užvakar buvo labai konkretus skaičius, skelbiantis, jog nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 2988 žmonės.

Tai sudarė sąlygas visokiems manipuliatoriams spekuliuoti šiais skaičiais, siekiant didinti paniką ir vaizduojant, kad situacija su korona kur kas rimtesnė, nei buvo manoma iki šiol, ir, atitinkamai, ko gero būtų verta dar labiau sugriežtinti karantino sąlygas.

Visa esmė tame, kad po vakar paskelbtų Statistikos departamento duomenų, kuriuose tvirtinama, jog sergančių (tame tarpe ir tik šiaip užsikrėtusių) koronavirusu Lietuvoje liko tik 11 tūkstančių, po to, kai staiga per naktį pasveiko beveik 30 000 žmonių – bet koks karantino egzistavimas nebeteko prasmės, kaip ir valdžios bandymai atplauti savo melo srutose permirkusį mundurą.

Blogiausia, kad valdžia savo koronos industrijos interesams tenkinti naudoja ir tokias įstaigas kaip Statistikos departamentas, kurio profesionalumu nuo šiol pasitikėti yra gan rizikinga, jei leido akivaizdžias skaičių manipuliacijas ir tylėjo.

Vakar vykusios spaudos konferencijos metu Seime vaizdo ištrauka. Pasisako profesorius Eduardas Vaitkus. Tema susijusi su tuo, kas parašyta aukščiau, peržiūrėti ją galima Telegram kanale, nes šiuokart vaizdo įrašo apimtis per didelė, kad jį galima būtų parodyti tiesiogiai čia:

Jei peržiūrėtume infa.lt portale „Koronavirusas“ kategorijoje sudėtą informaciją, kopijuotą iš statistikos departamento, o anksčiau iš NVSC puslapių – galima būtų pamatyti, jog ten jau anksčiau buvo užsimenama apie skaičių neatitikimus statistiniuose duomenyse.

Visa ta manipuliacija skaičiais vyko jau seniai, ir prasidėjo, ko gero, nuo spalio mėnesio, kai staiga ir netikėtai, kelis kartus šoko aukštyn mirtingumo nuo COVID-19 kreivė. Tai įmanoma tik skaičių ir jų vertinimų manipuliacijos dėka.

Bet šiai dienai, remiantis net ir šiais, greičiausiai užaukštintais vakar paskelbtais skaičiais, galima drąsiai teigti – koronaviruso karantinui ne vieta Lietuvoje. Tam nėra absoliučiai jokio epidemiologinio pagrindo.

Bet valdžia negali to staiga taip pripažinti, nors visoje Lietuvoje jau garsiai šaukiama ir rodoma pirštu -“tu nuoga!“. Ji begėdiškai stengsis išgelbėti tai, ko jau nebeturi – savo reputaciją, manipuliuodama skaičiais, sąvokomis ir masių pasitikėjimu.

P.S. Širvintų rajono savivaldybei, kurios merė Živilė Pinskuvienė pirmoji pradėjo kalbėti apie neatitikimus tarp realios ir oficialios (su realia neturinčios nieko bendro) situacijos koronaviruso statistikoje, NVSC „iki atskiro nurodymo” atsisako suteikti statistinius duomenis. Sistema, galimai”, pradėjo slėpti galus į vandenį. Dabar, matomai, imsis taisyti „statistiką” ir vėl pamatysime stulbinantį pagerėjimą „šios valdžios dėka”, po kurio sekančią savaitę, vėlgi galimai, bus atšauktas karantinas, kuro iš esmės net neturėjo būti.

Autorius redakcijai žinomas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 003

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. jonas    -  2021-02-12, 11:05

    Kinijoj jau seniai 200 panikos skleidėjų uždarė už grotų ir viskas baigės,matot ,net PSO komisijos apšišiko ten beieškodamos to blef šikšnosparnio,o mūsų melagiena tyli…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...