infa.lt

Kova su Astravo elektrinės vėjų malūnais: „Astravo elektra neturi patekti į mūsų šalies energetikos sistemą“

10 vasario
16:12 2021

Astravo AE

Seimas ir visa politinė vadovybė toliau žarstosi iliuziniais skelbimais apie tai, kad būtina atsisakyti Astravo AE nesaugios elektros, nepaaiškindami kokiu būdu Lietuva jau nukentėjo nuo tos elektros, kokie nuostoliai ar padaryta žala.

Ekonomine leksika politikai šio dalyko pagrįsti negali niekaip, o politinėje plotmėje net nesugeba susitarti su savo europiniais kaimynais, bandydami įkalbėti anuos, kad tie remtųsi ne savos šalies ekonominiais interesais, o Lietuvos politikų logiškai nesuformuluotomis tezėmis.

Po neseniai nuskambėjusio skandalo, kai po daugybės visų lygių politikų užtikrinimų ir net priimto, konkrečiai Astravo AE skirto įstatymo. paaiškėjo, kad nepaisant visų garantijų Astravo AE elektra į Lietuvą teka pilnu tempu, tik gerokai užaukštinta kaina, nes yra gaunama jau per tarpininkus. Apie tai savo pranešime neapdairiai prasitarė naujasis energetikos ministras, konservatorius Dainius Kreivys.

Tačiau Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Justinas Urbanavičius praėjus kelioms dienoms vėl uždeda seną plokštelę ir teigia, kad Astravo atominės elektrinės elektra neturi patekti į Lietuvos energetikos sistemą. Užkliuvo už varčios ir vėl iš pradžios, lyg tų cirkų Seime dar mažai buvo prisižiūrėta.

Seimo narys taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu svarbu rasti bendrą Baltijos valstybių politinį sutarimą ir užkardyti prekybą baltarusiška elektros energija.

infa.lt darytų prielaidą, jog pirmiausia reikėtų rasti bendrą ekonominį-politinį sutarimą, kad šalims ekonomiškai apsimokėtų atsisakyti Astravo elektros, tačiau Seimo politikai mano kitaip ir giedą seną giesmę, kuria jau nebetiki net jie patys:

„Nesaugioje Baltarusijos branduolinėje jėgainėje pagaminta elektra į Baltijos šalių rinką neturi patekti, kartu su kitomis šalimis privalome rasti bendrą politinį sutarimą“, – teigia parlamentaras J. Urbanavičius.

Energetikos ekspertai šiandien surengtoje spaudos konferencijoje pateikė išsamią informaciją, kuri įrodo, kad baltarusiška elektra į šias rinkas dabar patenka.

Pateikti duomenys ir ekspertų vertinimai įrodo, kad Latvijos ir Estijos šalių vienašališkai taikoma metodika, kurios Lietuvos energetikos reguliuotojas principingai nepatvirtino, turi būti kuo skubiau peržiūrėta.

Komisijos vadovo nuomone, ekspertų išvadomis būtina kuo skubiau pasidalyti su Latvijos ir Estijos šalių suinteresuotomis institucijomis, taip pat su Europos Komisija.

Va taip, su realybe susitaikyti sunku, geriau gyventi utopijų ir iliuzijų pasaulyje tikint, kad ideologinė draugystė valstybėms yra svarbesnė už vidaus ekonominį interesą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...