infa.lt

„Manes niekada neįspėjo“: „Twitter“ užblokavo konservatyvių radijo laidų vedėją Wayne’ą Allyną Rootą

08 vasario
09:09 2021

Cenzūra Twitteryje

„Twitter“ savaitgalį užblokavo konservatyvių radijo laidų vedėją Wayne’ą Allyną Rootą, tuo pačiu visam laikui užblokuodamas „The Gateway Pundit“ darbą, praneša Epoch Times.

„Aš esu šoke”, – patvirtino „Root” savo interviu „Fox News” savo blokavimą. „Atrodo, kad tai yra nuolatinis blokavimas. Nors nežinau“.

„„Twitter“ niekada manęs neįspėjo. … Ir niekada nesiuntėte jokio pranešimo apie tai, kad esu užblokuotas ar sustabdyta veikla. Vakar pabandžiau tiesiog parašyti Tvitteryje ir negalėjau“, – sakė jis. „Bet skirtingai nuo ankstesnio sustabdymo … Mano sekėjai staiga pasakė 0″.

Bandant pasiekti „Root“ „Twitter“ puslapį, jame rodomas įprastas blokavimo pranešimas: „Paskyra sustabdyta … „Twitter“ sustabdo paskyras, kurios pažeidžia „Twitter“ taisykles“.

Root pasakojo „Fox News“, jog klausė, už ką jis buvo laikinai sustabdytas, priminęs, jog anksčiau buvo blokuotas dėl to, kad abejojo Covid-19 viruso izoliacijos (Lockdown) politikos efektyvumu.

„Tai privedė prie to, kad mane užblokavo 7 dienoms už „klaidinantį patarimą medicinos srityje”, – sakė Root.

„Mes padarėme Jacką Dorsey vienu turtingiausių žmonių Žemėje. Jis gavo bičių darbininkių armiją, kuri nemokamai praleidžia tūkstančius valandų, kad jį praturtintų.

O koks jo atlygis už tai? Nebėra laisvo žodžio. Amerikoje. Mano nuomonė yra blokuojama. Mano nuomonė uždrausta. “, – pridūrė jis, turėdamas omenyje „Twitter“ generalinį direktorių.

Nuo šeštadienio „The Gateway Pundit“ paskyra nebebuvo prieinama. Iki užblokavimo paskyra turėjo apie 375 000 sekėjų.

Svetainės įkūrėjas Jimas Hoftas teigė, kad užblokavimas įvyko po to, kai svetainė paskelbė atnaujinimą apie įtariamą rinkimų sukčiavimo faktą rinkimų dieną Detroito TCF centre.

„Tiesiog jūsų žiniai – fake news žiniasklaida ir kitos užginčijo mūsų TCF centro penktadienio vaizdo reportažą. Tai buvo blogas žingsnis. Mūsų laukia dar daugiau visko!“ parašė jis savo svetainėje.

Po sausio 6 d. Kapitolijaus šturmo „Twitter“, „Facebook“, „Amazon“ ir „Google“ užblokavo daugelį žinomų konservatorių, įskaitant buvusį prezidentą Donaldą Trampą (Donald Trump).

Blokavimą pasmerkė pilietinių laisvių grupės ir konservatoriai, kurie teigė, kad tai gali būti slidus kelias, kuriame vis daugiau žmonių užtildoma dėl jų politinių pažiūrų.

Paskutiniais D.Trampo administracijos vadovavimo mėnesiais buvęs prezidentas dažnai teigė, kad reikia panaikinti arba pakeisti 230-ą federalinio įstatymo apie padorumą komunikacijoje straipsnį. Pasak jo, įstatymas numato apsaugą nuo atsakomybės socialinės žiniasklaidos ir kitoms „Big Tech“ įmonėms, ir jos gali cenzūruoti nebaudžiamos.

Dėl tokių Technologinių gigantų veiksmų („Big Tech“) veiksmų išpopuliarėjo alternatyvios socialinės žiniasklaidos ir pranešimų platformos, tokios kaip „Gab“, „Signal“, „Telegram“, „MeWe“ ir kt. Tuo tarpu D.Trampo patarėjas savaitgalį naujienų agentūroms sakė, kad buvęs prezidentas ateityje „vėl pasirodys socialiniuose tinkluose“ ir gali „[sukurti] savo platformą“.

Šiai dienai turimas Telegram tinklas faktiškai veikia be jokios cenzūros, drausdamas tik atvirus kvietimus smurtui ir ekstremizmui bei terorizmui. Telegram šiuo atžvilgiu gali naudotojus tenkinti daugeliu aspektų, nors gal ir nėra toks įprastas, kaip daugeliui jau tapo Facebook.

Tačiau prie jo jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, ir, nors lietuviškas segmentas jame dar tik kuriasi ir yra gan kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu.

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi: https://t.me/neabejingi_g

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 128

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....