infa.lt

Prostitucija: Prancūzijoje žadama bausti klientus

07 balandžio
01:01 2016

prostitutė

Trečiadienį Nacionalinė Prancūzijos Asamblėja turėtų priimti įstatymą, radikaliai keičiantį valstybės politiką prostitucijos atžvilgiu: nuo šiol, prostitučių paslaugomis besinaudojantys klientai turės mokėti 1500 eurų baudą, o pasikartojus tokiam atvejui bauda jau sieks 3750 eurų, rašo Le Figaro.

Kaip pastebi leidinys, tuo pačiu tuos, kas verčiasi prostitucija, Prancūzija pripažįsta prievartos aukomis, o ne nusikaltėliais. „Pasileidimo ir „Paryžiaus damų“ šalyje šis įžymus socialinis įstatymas simbolizuoja istorinį proveržį. Pirmą kartą mes uždraudžiame pirkti lytinį aktą, – pažymi Mouvement du Nid prostitučių apsaugos asociacijos generalinis sekretorius Greg Teri. – Prancūzija niekada negarsėjusi puritoniškumu, siūlo naują visuomeninę sutartį, galinčią įkvėpti kitas šalis”.

Įstatymo teksto derinimas kelia daug ginčų ir sunkiai juda į priekį, kadangi „prostitucija vis dar laikoma priimtinu reiškiniu Prancūzijoje, kur mėgstama sakyti, jog tai „seniausia profesija“, pastebi Danielis Buske, lyčių lygybės Aukščiausios Tarybos prezidentas.

Beje, idėja bausti klientus nesulaukia vienbalsio palaikymo net asociacijų, teikiančių pagalbą prostitutėms tarpe, tęsia leidinys. Jų nuomone, šis įstatymas prostitučių gyvenimą tik apsunkins, kadangi jos bus priverstos pasitraukti į pogrindį ir dirbti kur kas sudėtingesnėmis ir labiau pavojingomis sąlygomis, kurioms esant bus apsunkinta prieiga prie juridinės ir medicininės pagalbos, mano prancūzų misijos organizacijos „Pasaulio gydytojai“ direktorius. kova su prostitucija

Sekso industrijos profsąjunga Strass trečiadienį organizavo manifestaciją prieš šį „pavojingą“ įstatymą, primena leidinys. Pasak „Ponios Džildos“ organizacijos spaudos sekretoriaus, kriminalizuoti leidžiamą įstatymu pardavimą yra absurdiška iš juridinio požiūrio taško. Kalbant apie numatytą įstatyme pagalbos programą prostitutėm, atsisakančioms nuo savo profesijos, – tai 4,8 mln eurų į metus, skiriami jų palaikymui, profsąjungos yra vertinami, kaip niekinga suma: turint omenyje, jog Prancūzijoje yra apie 30 tūkstančių prostitučių, pagalba kiekvienai iš jų sudarys apie 160 eurų metams.

Leidinys pažymi, jog šiandienis balsavimas neuždarys šios problemos svarstymo ir negalė padėti taško kritikai, kadangi įstatymas kelia daug klausimų.

Kaip praneša prancūzų laikraštis Le Mond, už galutinę įstatymo versiją „Apie kovos su prostitucijos sistema stiprinimą“ balsavo 64 Nacionalinio susirinkimo deputatai, 12 buvo prieš, 11 deputatų nedalyvavo.

Analogiškas įstatymas numatantis bausmę už sekso paslaugų pirkimą, jau keletą metų veikia Švedijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 164

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....