infa.lt

Karantinas ir judėjimo ribojimai pratęsiami dar mėnesiui

27 sausio
18:21 2021

Karantinas Lietuvoje pratęsiamas iki 2021 m. vasario 28 dienos.

Tokiam pačiam laikui pratęsiamas draudimas žmonėms išvykti už savo gyvenamo s savivaldybės ribų.

Iš savo savivaldybės išvykti galima tik išimtiniais atvejais, pvz. darbo arba sveikatos priežiūros reikalais, taip pat vykstant aplankyti vienišų žmonių, laikantis socialinio palaikymo burbulo taisyklių.

Valdžia teigia, jog karantino ribojimai padėjo pristabdyti koronaviruso (COVID-19) plitimą Lietuvoje, tačiau sergamumo rodikliai vis dar yra aukšti. Todėl Vyriausybė trečiadienį nusprendė pratęsti karantiną iki vasario 28 d. Tiek pat galios ir draudimas judėti iš vienos savivaldybės į kitą.

14 dienų sergamumas COVID-19 liga Lietuvoje gruodį viršijo 1000 susirgimo atvejų 100 tūkst. gyventojų, o dabar yra sumažėjęs perpus. Statistikos departamento sausio 27 d. duomenimis, Lietuvos sergamumo rodiklis siekia 498,2. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro statistikoje Lietuva išlieka raudonojoje zonoje, tarp koronaviruso labiausiai paveiktų šalių.

Epidemiologų nuomone, ligos plitimas sumažėjo nepakankamai, kad būtų galima atšaukti ribojimus. Tai padarius per anksti, tikėtina, kad sergamumas vėl pradėtų augti.

Tokios pozicijos laikosi ir kitos Europos Sąjungos šalys. Kai kurios iš jų, pvz. Prancūzija ir Vokietija, svarsto ne tik apie ribojimų pratęsimą, bet ir apie jų griežtinimą.

Atsižvelgdama į ekspertų nuomonę, Vyriausybė nusprendė iki vasario 28 d. pratęsti karantino režimo trukmę, nustatytą 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“. Tokiam pat laikui pratęsiamas draudimas asmenims išvykti už savivaldybės, kurioje jie gyvena, ribų.

Išvykti iš savo savivaldybės galima tik išimtiniais atvejais, pvz., darbo arba sveikatos priežiūros reikalais, taip pat aplankyti vienišų asmenų laikantis socialinio „burbulo“ taisyklių.

infa.lt replika:

Karantinas darosi panašus į kalėjimą be baigtinės bausmės ribų. T.y. iki gyvos galvos, kur nuteistasis, t.y. visuomenė neturi jokios galimybės paduoti apeliacijos ar malonės prašymo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 383

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...