infa.lt

TikTok armijos sukilimas

27 sausio
06:30 2021
Kaip pasimesti amerikiečiu

Kaip apsimesti amerikiečiu } TikTok kadro nuotr,

„Moksleiviai nuima Putino portretus nuo sienų, paaugliai pozuoja prezidento rezidencijoje: šiais vaizdo įrašais Navalno šalininkai sulaukia milijonų„ TikTok “peržiūrų ir telkia žmones protestuoti. (…) Ar Kremlius atsidurs internete gynybinėje pozicijoje?”, užduoda klausimą vokiečių „Der Spiegel”.

„Po opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno arešto ir jo naujo filmo paskelbimo, „TikTok” užplūdo vaizdo įrašai apie Navalną. Jie sulaukė apie 800 milijonų peržiūrų, vien grotažymės „#laisvęNavalnui” ir „#Sausio23″ buvo peržiūrėtos apie 300 milijonų kartų”, – pažymi žurnalistė Christina Hebel.

„Galite pagal grotažymes rasti juokingų vaizdo įrašų: pavyzdžiui, kaip viena jauna rusė aiškina, ką sakyti angliškai, ir, svarbiausia, koks turėtų būti teisingas tarimas, norint apsimesti amerikiečiu, jei sulaikytų saugumo pajėgos. Tas vaizdo įrašas patiko daugiau nei pusei milijono naudotojų.”, – rašoma straipsnyje.

Tačiau yra ir rimtų skelbimų: raginimai išeiti į gatvę, protestuoti prieš neteisėtą, pasak teisininkų, Navalno areštą; raginimų nebetylėti, nebijoti. Žinutė, kurią Navalnas ne kartą pakartojo po grįžimo į Rusiją.

„Ilgą laiką „TikTok“ Rusijoje pirmiausia buvo pramogų programa, tačiau dabar, per kelias dienas ji virto politinės kovos lauku“, – pabrėžia leidinys.

Kova vyksta dėl įtakos ir peržiūrų skaičiaus – ir padėtis atrodo mažiau palanki Kremliui. Grotažymė #priešNavalną dabar turi tik apie 43 milijonus, o #Vladimiras Putinas – 180 milijonų peržiūrų.

Pastaruoju metu prokremliški tinklaraštininkai intensyviai skelbia įrašus, kuriuose kartais beveik identiškomis formuluotėmis kritikuoja Navalną. Socialiniuose tinkluose pasklido žinia, kad už neigiamus vaizdo įrašus apie Navalną mokama 150 tūkstančių rublių (apie 1635 eur – infa.lt). (…) Vienas tinklaraštininkas patvirtino buvus tokį pasiūlymą pokalbyje su nepriklausomu internetiniu leidiniu „Meduza“.

„Navalnui ir jo bendražygiams, kurie yra mažiau aktyvūs „TikTok” tinkle, lyginant su kitais socialiniais tinklais, sėkmė yra vien milijonai peržiūrų. Jaunieji rusai, svarbi opozicijos tikslinė grupė, aktyviai veikia vaizdo įrašų platformoje”, – pabrėžia autorė.

„26 metų maskvietis Glebas yra vienas iš 20 milijonų rusų, naudojančių „TikTok“. (…) Jis nėra Navalno šalininkas, sakė jis pokalbyje su „Der Spiegel“, tačiau, pasak jo, atėjo laikas apsispręsti. „Jei žmonės ir toliau tylės, Rusijoje bus dar blogiau“, – sakė jis.

Tuo tarpu Rusijos valdžia padidino spaudimą jauniems rusams. Pasak žiniasklaidos, policijos pareigūnai ateina pas moksleivius namo. Tėvai gali būti patraukti atsakomybėn, jei jų vaikai eis į protestus, pranešė žinybos.

„Internetą Rusijoje kontroliuojanti agentūra „Roskomnadzor“ paragino „TikTok“ ir kitus socialinius tinklus pašalinti informaciją, „kurioje nepilnamečiai dalyvauja neteisėtoje veikloje“.

Ar „TikTok“ blokuos vaizdo įrašų platinimą, ar net juos pašalins, kaip tai darė anksčiau, neaišku. Kinijos įmonės „ByteDance“ dukterinė įmonė praeityje pabrėžė norą bendradarbiauti su Rusijos valdžios institucijomis. Rugsėjį „TikTok“ tyrėjai sugebėjo įrodyti, kad socialinis tinklas slėpė žymą „#gay“ rusų kalba – skirtingai nuo „Instagram“ ir „Facebook“.

„Vienaip ar kitaip informacijos sraut1 vargu ar 5manoma apriboti“, – sako nepriklausomos NVO „Roskomsvoboda“ vadovas Artemas Kozliukas, kuris, jo žodžiais tariant, „jis tiesiog aprėpė per daug žmonių“. Rusijos valdžia atsilieka bent vienu žingsniu visais frontais – taip pat ir „TikTok“ “, – reziumuoja „Der Spiegel“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...