infa.lt

Signatarai Rolandas Paulauskas ir Zigmas Vaišvila dėl VSD šmeižto

01 balandžio
18:52 2016

Zigmas Vai6vila ir Rolandas Paulauskas

2016 metų kovo 31 dieną Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, Rolandas Paulauskas ir Zigmas Vaišvila lankėsi Valstybės saugumo departamente pas jo direktorių Darių Jauniškį, bandydami gauti atsakymus į kilusius klausimus, po VSD veiklos ataskaitos už 2015-uosius metus. Po pokalbio su VSD vadovu abudu politikai davė interviu.

Rolandas Paulauskas po pokalbio su VSD direktoriumi pasakė:

Aš asmeniškai norėjau išgirsti, kokie mano teiginiai yra netinkami šiandien sakyti viešai. Ir man buvo pasiūlyta pasiskaityt, kas apie mane interpretuojama kažkokiose užsienio šalyse.

Aš vėl klausiu: tai kas konkrečiai netinka? – Atsakymo aš negavau… Man siūlo – skaitykite kaip jus cituoja, kaip jus iškraipo..

Tai aš tada sakau, kad jūsų ataskaitą vakarykštę irgi cituoja. Ir cituoja įvairių šalių, tame tarpe ir Rusijos televizija. Cituoja, galbūt iškraipo.

Tada aš vėl klausiu: Ką aš galiu šnekėt, o ko ne? – Tada jis (VSD direktorius) sako: „Mes jūsų niekuo nekaltiname. Bet jumis naudojasi“.

Tai aš taip ir išeinu, nežinioje paskendęs. Negavau nė vieno konkretaus atsakymo. Jei mums sako, kad niekuo mūsų nekaltina, tai tada mes sakome – ko jūs mus šmeižiate?

Jie sako, kad nešmeižia, o aš – tai, kad žmonės jau taip supranta. Vienu žodžiu, pokalbis – tiltai nebuvo nutiesti.

Mano labai paprastas klausimas – ar aš dar galiu būti Lietuvoje šeimininku, va taip kaip anglai. Anglai šiandieną išsireikalavo iš Europos Sąjungos įvairių sau privilegijų.

Klausiu viršininko: ar aš galiu reikalauti pavyzdžiui to paties, ko reikalauja Cameronas? – Atsakymo nėra. Tiesiog toks.. žinokite, kad jumis pasinaudos.

Tai Cameronu irgi naudojasi. Ir šiandieną visi cituoja Cameroną, cituoja tuos visus anglų reikalus. Svarsto ar sugrius Europos Sąjunga ar nesugrius.

Išeitų, kad mes šito daryti negalime.. Anglams galima, o lietuviams – ne.

O dėl to, kad esu cituojamas Rusijos žiniasklaidoje – tai gal aš turiu ką pasakyt? Bet ar tai blogai? Bet aš niekur ir niekada nesakiau, kad mums reikia jungtis prie Rusijos. Priešingai – visur nuo pat 1992 metų tvirtinu – „nei į Rytus, nei į Vakarus, o tik čia, dabar ir visada“.

Zigmas Vaišvila: Įteikėme tai, kad šįryt paskelbiau spaudos konferencijoje Seime. Tai yra reikalavimai Seimui, Prezidentei, generaliniam prokurorui, VSD ir Antro departamento vadovams.

Jeigu trumpai, tai yra pareikalauta paneigti tikrovės neatitinkančią ir šmeižikišką informaciją,

Pripažino, kad paskelbė netiesą, pripažino VSD vadovas – beviltiškas.. aš tokio vadovo dar nemačiau Lietuvoje beviltiško. Jis pripažino, kad taip, apie Birželio 3-osios grupę, buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija.

Bet jis atsisako, kategoriškai, paneigti, atsisako, kategoriškai, pakeisti ataskaitą, atsisako, kategoriškai, atsiprašyti..

Lygiai taip pat pasakiau, apie ikiteisminį tyrimą, pradėtą mano paties prašymu, dėl mūsų taip vadinamos „antivalstybinės veiklos“, kurį pradėti aš pats paprašiau generalinio prokuroro, ir kuris buvo pradėtas.

Ir kuris nustatė, kad nei Zigmas, nei Rolandas, nei visi išvardinti portalai, nei visuomeninės organizacijos, nei kiti nurodyti asmenys jokios antivalstybinės veiklos nerodo.

Tai sakiau – paneikite ir šitą melą. – Apsimetė, kad nežino šito ikiteisminio tyrimo duomenų. Aš pasiūliau pažiūrėti spaudos konferencijas. O jis man – aš spaudos konferencijų nežiūriu. Aš pasiūliau – tam yra jūsų pavaldiniai, kurie visą šį mėšlą sudėjo į valstybės spec-tarnybų ataskaitas (!). Na, sakė pasidomės.

Aš tada paklausiau – ar VSD perdavė duomenis Dovydui Pancerovui, tuos pačius šmeižikiškus, kuriuos matome, išmetus keletą portalų, ataskaitose apie grėsmes valstybei. Neaišku, ar jisai tą darys ar nedarys, išvengė atsakymo.

Paklausiau – ar jis bent susipažinęs su Konstitucijos 21, 25, 26, 29, 33 straipsniais apie žmogaus teisę turėti įsitikinimus ir laisvai juos reikšti, – reikšmingai nutylėta. Teko konstatuoti, kad Valstybės saugumo departamento vadovas niekuomet ir neskaitęs Konstitucijos, jei pasirašinėja tokias ataskaitas.

Trečias dalykas ką aš dar noriu pasakyti – paprašiau pakeisti, oficialiai, ataskaitose tą informaciją ir atsiprašyti žmonių. Buvo atsisakyta.

Jau šiandien kreiptasi į generalinę prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Čia ne kažkoks 15min.lt, ne kažkoks „žurnalistas“ – tai yra Valstybės saugumo departamentas, kurio ataskaitoje pasakyta: grėsmė nacionaliniam saugumui, konstitucinių pagrindų apsauga, Rusijai parankūs visuomeniniai-politiniai judėjimai, ir paties Dariaus Jauniškio komentaras: „Jų pasisakymai kelia grėsmę šitam saugumui“.

Rodau jam – jis neigia. Tai ką neigia, pilna žiniasklaida jo pasisakymų. Na, kad dar VSD direktorius dar ir meluotų… pats prisišnekėjęs ir pasirašęs. Gerai tai, kad jis pats prisipažino pasirašęs.

Sakau: gal jūs neskaitęs pasirašėt? Jis matai neskaitęs tų duomenų ir visa kita. Aš jam sakau – jūs vadovas, jūs atsakote už tarnybą, – kaip jūs galite pasirašyti nieko neskaitęs.

Dėl Rusijos žiniasklaidos.. kas dažniausiai minimas Rusijos žiniasklaidoje? – Lietuvos prezidentė. Vienareikšmiškai. Kaip didžiausia provokatorė. Kaip didžiausia, rusų tautos neapykantos lietuvių tautai, skatintoja. Tyli vyrai.

Prezidentės teiginiais 100 procentų naudojamasi, 100 procentų nuteikinėjama rusų tauta prieš lietuvių tautą, daroma provokacija pati didžiausia, tokia pat provokacija kokia buvo daroma Rytų Ukrainoje, kur sukeltas karas.

Jeigu šitie veikėjai (gestas į VSD pastato pusę) nori dar vieną Rytų Ukrainą padaryti Lietuvoje, – šito neleisiu! – Ne tam mes valstybės nepriklausomybę atkūrinėjome, kad visi šitokie beviltiški (gestas į VSD pusę), meluojantys, neatsiprašantys pasipūtėliai, kad jie galėtų šitaip elgtis…[…]

Plačiau video reportaže:

Gerbiami skaitytojai, jeigu manote, kad informacija pateikta infa.lt tinklapyje buvo jums nors kažkiek naudinga – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 485

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. visiems mąstantiems    -  2016-04-03, 09:33

    gal kam padės atsibusti?
    Šiek tiek priešnuodžių masiniam vergų kvailinimui:

    http://www.lzskelbimai.com/s/puikus-vaistai-smegenu-plovimo-212021

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....