infa.lt

Šiaulių ligoninės vadovybė grobusi didžiules lėšas ir ėmusi kyšius išsisuko lygtinėmis bausmėmis

21 sausio
06:20 2021
Pinigai gydytojams

infa.lt montažas

Šiandien Šiaulių apygardos teismas buvusį Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinį direktorių P. Simavičių pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo veikiant organizuotoje grupėje ir skyrė subendrintą 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą 3 metams, bei 5 metams atėmė teisę dirbti vadovaujantį darbą Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir kitose valstybės ar savivaldybės institucijose, įstaigose ar įmonėse.

Šios ligoninės Strateginio valdymo skyriaus buvusią direktorę A. Šalkauskienę bei buvusį Infrastruktūros direktorių V. Jocių teismas pripažino kaltais dėl piktnaudžiavimo ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.

Teismas A. Š. skyrė subendrintą 2 metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant vykdymą 2 metams, ir 3 metams atėmė teisę dirbti vadovaujantį darbą Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir kitose valstybės ar savivaldybės institucijose, įstaigose ar įmonėse, o V. J. paskirta subendrinta 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atidedant vykdymą 1 metams, bei 2 metams atimta teisė dirbti vadovaujamą darbą minėtoje ligoninėje ir kitose valstybės ar savivaldybės institucijose.

Teismas kaltu dėl papirkimo taip pat pripažino ir vienos individualios įmonės savininką R. J. J., skirdamas jam 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę atidedant ją 1 metams. Kaip baudžiamojo poveikio priemonė jam skirta 20 MGL įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Taip pat teismas priteisė konfiskuotinas sumas: iš P. S. beveik 60 000 Eur, iš A. Š. – 15000 Eur ir iš V. J. – 5000 Eur.

Šis dar neįsiteisėjęs Šiaulių apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, metu surinkti duomenys leido pagrįstai įtarti, kad Respublikinėje Šiaulių ligoninėje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, kurioje dalyvavo buvęs Šiaulių ligoninės generalinis direktorius P. S., Strateginio valdymo skyriaus direktorė A. Š. bei Infrastruktūros direktorius V. J. Išsiaiškinta, kad kai kuriems ligoninės darbuotojams buvo skiriami priedai ir priemokos prie atlyginimų, tačiau juos gavę darbuotojai, vykdydami vadovų nurodymus, pastariesiems didžiąją dalį gautų pinigų atiduodavo. Taip 2010-2015 metais buvo pasisavinta beveik 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

STT pareigūnai surinko duomenų ir apie tai, kad buvęs Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius P. S. 2005-2015 metais sistemingai iš R. J. J. priimdavo kyšius, kurių bendra vertė siekia beveik 15 tūkst. eurų, už pastarojo įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo, valstybinį kaltinimą teisme palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento ir Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...