infa.lt

Vengrija svarsto sankcijas prieš socialinės žiniasklaidos milžines

20 sausio
07:56 2021
Judit Varga

nuotr: Krisztina Than / File Photo / Reuters

Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga pirmadienį pateikė svarstymui siūlymą skirti sankcijas socialinės žiniasklaidos kompanijoms už tai, ką ji vadino „sistemingais žodžio laisvės pažeidimais“, praneša Epoch Times.

Ministrė sakė šią savaitę susitiksianti su Vengrijos konkurencijos priežiūros tarnyba, kad aptartų galimas baudas už tai, ką ji apibūdino kaip nesąžiningą komercinę praktiką, taip pat sušaukti šalies skaitmeninės laisvės komiteto posėdį.

Didėjančios kritikos bangos sąlygomis kai kurie vyriausybės pareigūnai skundžiasi tuo, ką jie apibūdino kaip socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“, pastangas apriboti konservatyvias pažiūras savo platformose.

Ministro pirmininko Viktoro Orbano sąjungininkai kontroliuoja didelę dalį privačios žiniasklaidos, kas leidžia plačiai nušviesti jo darbotvarkę.

Tačiau dešiniojo sparno premjeras susiduria su sunkiausiu iššūkiu savo dešimtmetį trunkančiai valdžiai kitų metų parlamento rinkimuose, nes jis kovoja su užsitęsusiu atsistatymu po COVID-19 pandemijos ir su susivienijusia opozicija, o apklausos demonstruoja, kad lenktynes vyksta koja į koją.

„„Shadowban“ reiškia socialinės žiniasklaidos paslaugų teikėjų veiksmus slapta, politiniais tikslais, ribojantį mūsų naudotojų profilių matomumą ir prieigą kitiems naudotojams, mums apie tai nieko nežinant“, – „Facebook“ įraše rašė Varga.

„Siekdamas sumažinti jų pasiekiamumą,„ Facebook “taip pat riboja krikščioniškų, konservatyvių, dešiniųjų pažiūrų matomumą. Turiu ir asmeninės to patirties “, – nedetalizuodamas teigė Varga.

„Varga“ turi beveik 120 000 „Facebook“ sekėjų, o Orbanas jų turi daugiau nei 1 milijoną, tai reiškia daugiau nei 10 procentų Vengrijos gyventojų. Ministras pirmininkas dažnai naudojasi „Facebook“ pranešdamas apie vyriausybės sprendimus dėl COVID-19 ar sprendimus ekonominės politikos atžvilgiu.

Vargos atstovas iš karto neatsakė į elektroniniu paštu nusiųstus klausimus, kuriame buvo prašymas išsamiau detalizuoti informaciją apie ministrės kaltinimą „Facebook“, ribojančiu jos įrašų matomumą.

Varga savo pareiškime teigia, kad šis klausimas turėtų būti reguliuojami Europos Sąjungos lygiu,tačiau pažymėjo, kad gali prireikti greitesnių veiksmų. „Tačiau dėl sistemingų piktnaudžiavimų mums gali tekti greičiau imtis veiksmų”, – pareiškė ji.

Jos komentarai atsirado praėjus kelioms dienoms po to, kai sąjungininkė Lenkija taip pat paskelbė galimus veiksmus prieš „Big Tech“ kompanijas, o teisingumo ministras patvirtino, jog įmonėms, šalinančioms įrašus, kuriuos jos laiko įžeidžiančiais, gali būti skiriamos baudos.

Orbano sąjungininkė, Lenkijos valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS), prisilaikanti konservatyvią katalikų socialinių pažiūrų, teigia, kad „Big Tech“ kompanijos vykdo pavojingą viešų diskusijų kontrolę, cenzūruodamos nuomones, neatitinkančias jų pačių liberalios pasaulėžiūros.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 207

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...