infa.lt

Parler socialinio tinklo svetainė jau pasiekiama ir tvarkosi

18 sausio
10:03 2021

Junkitės prie Telegram

Sausio 17 d. „Parler“ svetainė staiga vėl pasirodė internete su jos generalinio direktoriaus Johno Matze’o pranešimu: „Sveikas pasauli, ar šis dalykas įjungtas?“

Pranešime teigiama, kad „Parler“ sugebėjo rasti kitą prieglobos paslaugą maždaug po savaitės po to, kai „Amazon Web Services“ išjungė ir pašalino socialinės žiniasklaidos svetainę iš savo paslaugų debesies.

Tai įvyko tada, kai „Parler“ – „laisvo žodžio“ platforma – stebėjo beprecedentį naudotojų skaičiaus augimą, kadangi žinomi konservatoriai, be kitko, buvo buvo užblokuoti ir negalėjo naudotis „Twitter“, „Facebook“ ir kitomis platformomis.

Matze taip pat paskelbė laikiną būsenos atnaujinimą.

„Dabar, panašu, tinkamas laikas priminti jums visiems – tiek mėgėjams, tiek nekenčiantiems, kodėl mes sukūrėme šią platformą”, – rašė Matze. „Mes manome, kad privatumas yra svarbiausias dalykas, o žodžio laisvė yra būtina, ypač socialiniuose tinkluose. Mūsų tikslas visada buvo įrengti nepartinę viešąją aikštę, kurioje žmonės galėtų naudotis savo teisėmis, ir tie, ir tie. Mes išspręsime bet kokį mums iškilusį iššūkį ir planuojame netrukus jus visus priimti. Mes neleisime pražūti pilietiniam diskursui! “

Parler pranešimas

„Amazon Web Services“ pagrindė savo blokavimo ir paslaugų sustabdymo veiksmus „Parler“ atžvilgiu moderacijos trūkum vartotojų skelbiamo turinio atžvilgiu sausio 6-osios JAV Kapitolijaus riaušių fone. Parler teisme pateikdamas tekstines žinutes tarp Matze ir „Amazon“ atstovo teigė, kad „Amazon“ pirmiausia rūpinosi, ar prezidentas Donaldas Trampas persikels į Parler po to, kai jo „Twitter“ paskyra buvo užblokuota praėjusią savaitę, o ne naudotojų turiniu.

Tuose pačiuose dokumentuose tvirtinta, kad „Amazon“ neatrodo labai susirūpinusi tariamais smurtiniais grasinimais, kuriuos rašė „Parler“ naudotojai.

Praėjusią savaitę Parler paprašė federalinio teismo Vašingtono valstijoje blokuoti „Amazon“ sprendimą neteikti Parler paslaugų, tuo pačiutvirtindamas, kad „Amazon“ vykdo monopolinę praktiką palaikant platformą. „Twitter“ taip pat yra pagrindinis „Amazon Web Services“ klientas. Po ko ėmė gauti grasinamas žinutes ir pareiškė, jog yra persekiojami jo darbuotojai.

Pagal WHOIS paiešką, panašu, kad Parler prieglobą gavo pas „Epik“ kompaniją, kurioje taip pat yra socialinių tinklų svetainė „Gab“.

Neskaitant Amazon sprendimo, savo žingsnius Parler atžvilgiu padarė ir Google su Apple, pašalinusios Parler socialinio tinklo programėlę iš savo programų parduotuvių.

Likus keletui dienų iki paslaugų sustaabdymo Parler vadovas Matze sakė „Fox News“: „„ Amazon“, kaip įprasta, sakydavo: O, mes niekada nematėme jokių rimtų problemų. Nėra jokių problemų. “Žinote, jie žaidė labai negailestingai. Taigi, mes neturėjome jokių realių požymių, kad tai būtų, žinote, mirtinai rimta. “

Lietuviškos Telegram grupės:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 143

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...