infa.lt

Prieš Džo Baideno inauguraciją Vašingtonas sustiprintai militarizuojamas

18 sausio
06:30 2021
Nacionalinės Gvardijos kariai prie Kapitolijaus

REUTERS/Joshua Roberts

Tvoros su spiralinėmis spygliuotomis vielomis, barikados, saugumo postai ir pilnai ginkluoti sargybiniai yra tai, ko galėtumėtės tikėtis karinių veiksmų zonos stovykloje, o ne Vašingtono centre, Kolumbijos apygardoje. Tačiau tai tik keletas priemonių, kurios buvo įgyvendintos ruošiantis išrinktojo prezidento Džo Baideno (Joe Biden) inauguracijai šią savaitę.

Padidintos saugumo priemonės šalies sostinėje yra akivaizdus ženklas to, jog valdžia ir pareigūnai yra labai susirūpinę tuo, kad sausio 6 dieną vykę pilietiniai neramumai ir smurtas gali pasikartoti ir kitą savaitę.

Federalinės valdžios institucijos tvirtina, kad stebi „didelį“ skaičių „internetinių pokalbių“ apie potencialias grėsmes inauguracijai, įskaitant ginkluotus protestus, galimas grėsmes, susijusias su prasiveržimu į Kapitolijų, ir kitų rūšių galimas grėsmes.

Miesto įtvirtinimai, ypač aplink Baltuosius rūmus ir JAV Kapitolijų, prasidėjo prieš pastarąsias kelias dienas ir tikimasi, kad jie bus stiprinami iki sausio 20 d.

Reporterių, darbininkų ir to rajono gyventojų vaizdo įrašuose matyti uždaromos gatvės, darbininkai statantys mylias barikadų ir užtvarų, parduotuvės ir biurai užkalami, didinamas karinis pajėgumas. Karinės transporto priemonės pastebimos stovinčios miesto gatvėse, o ginkluoti sargybiniai tikrina, iš miesto išvažiuojančių ir atvykstančių žmonių asmens pažymėjimus.

Karių postas Vašingtino gatvėseTvoros su spygliuota viela aplink Kapitolijų

Uždarytas miestas buvo padalintas į žaliąją ir raudonąją zonas pagal 2021 m. Prezidento inauguracinio pakomitečio sudarytą transporto planą. JAV slaptoji tarnyba savo tinklalapyje paskelbė visų uždarytų gatvių sąrašą, iš kurių daugelis buvo pradėtos uždaryti sausio 16 d., šeštadienį, 6 val., ką planuojama baigti sausio 21 d., ketvirtadienį, 6 val. ryto. Nemažai tiltų ir valstijų greitkelių į Vašingtoną numatoma uždaryti sausio 19 d., antradienį, 6 val. ryto.

Armija patvirtino, kad kitą savaitę mieste bus dislokuota net 25 000 nacionalinės gvardijos karių iš visų 50 valstijų, trijų teritorijų ir Vašingtono, o tai yra 5000 padidėjimas, lyginant su ankstesniais šią savaitę paskelbtais skaičiais. Į Vašingtoną išsiųstų gvardiečių skaičius viršija JAV pajėgų skaičių Afganistane, kuris sumažėjo iki 2500, penktadienį pranešė Pentagonas.

Remiantis Kolumbijos apygardos nacionalinės gvardijos pranešimu, gvardiečiams buvo suteiktas leidimas būti ginkluotiems nuo sausio 12 d., siekiant paremti teisėsaugą Kapitolijuje ir mieste. Leidimas buvo gautas po federalinės valdžios prašymo. Kariuomenė visą parą budi JAV Kapitolijuje, o ne tarnybos metu kariai buvo nufotografuoti miegantys pastatų koridoriuose.

Vašingtono merė Muriel Bowser ir saugumo pareigūnai paragino amerikiečius likti namuose ir inauguracijos ceremoniją stebėti virtualiai.

„Mes įsitikinę, kad tai yra teisingas reikalavimas mūsų visuomenės sveikatos labui”, – sakė ji penktadienį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 241

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....