infa.lt

Apklausa: Daugelis europiečių bijosi skiepytis nuo Covid-19

28 gruodžio
12:40 2020

Gruodžio 27 d. Europa pradėjo didžiulę vakcinacijos kampaniją prieš COVID-19, siekdama pažaboti koronaviruso pandemiją, tačiau daugelis europiečių skeptiškai vertina vakcinų bandymo ir patvirtinimo greitį ir nelinkę skiepytis, praneša „Reuters“.

Europos Sąjunga pasirašė sutartis su daugeliu vaistinių preparatų gamintojų, įskaitant „Pfizer“ ir „BioNTech“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“, iš viso daugiau nei dėl dviejų milijardų dozių, ir nusistatė tikslą kitais metais paskiepyti visus suaugusius.

Tačiau apklausos rodo, kad šalyse nuo Prancūzijos iki Lenkijos vyrauja aukštas nepasitikėjimo lygis vakcinacija, turint omenyje ir tai, kad daugeliui vakcinų sukurti reikia dešimtmečių, o ne mėnesių.

Ispanijoje, vienoje iš labiausiai nukentėjusių nuo Covid-19 Europos šalių, 28 metų vokietis dainininkas ir muzikos kompozitorius, kilęs iš Tenerifės, taip pat planuoja kol kas palaukti.

„Niekas iš mano artimųjų nesirgo (COVID-19). Aš tiesiai netvirtinu, kad jo nėra, nes nuo jo mirė daugybė žmonių, bet kol kas aš susilaikysiu nuo jos (vakcinos).“

„Nemanau, kad istorijoje atrastume vakciną, kuri būtų sukurta ir išbandyta taip greitai”, – sakė 41 metų Ireneuszas Sikorskis, išeidamas iš bažnyčios Varšuvos centre su dviem vaikais. „Nesakau, kad skiepijimas neturėtų būti atliekamas. Bet aš nesirengiu testuoti nepatikrintos pilnai vakcinos ant savęs ir savo vaikų“.

Apklausos, atliktos Lenkijoje, kur jaučiamas gilus nepasitikėjimas valdžios institucijomis, parodė, kad šiuo metu mažiau nei 40% žmonių ten planuoja skiepytis. Sekmadienį tik pusė Varšuvos ligoninės medicinos personalo užsirašė į pirmąją vakcinaciją šalyje.

Panašu, kad dėl plačiai paplitusio nepasitikėjimo neatsižvelgiama į pastarųjų dešimtmečių mokslo raidą. (o gal kaip tik atsižvelgiama?)

Remiantis 2013 m. atliktu tyrimu, tradicinis vakcinų kūrimo metodas – susilpnėjusio ar negyvo viruso ar jo dalelės injekcija, norint paskatinti organizmo imuninę sistemą, vidutiniškai trunka daugiau nei dešimt metų. Sukurti pandeminę gripo vakciną prireikė daugiau nei aštuonerių metų, o hepatito B vakciną – beveik 18 metų.

Moderna įmonės vakcina, pagrįsta taip vadinama kurjerio-ribonukleino rūgšties (mRNR) technologija kelią nuo genų sekvenavimo iki pirmos injekcijos žmogui praėjo per 63 dienas.

Tuo tarpu lapkričio 5 d. paskelbta IPSOS 15 šalių apklausa parodė, kad 54% prancūzų sutiktų skiepytis COVID vakcina, jei tokia būtų. Italijoje ir Ispanijoje šis rodiklis siekė 64%, Didžiojoje Britanijoje – 79%, o Kinijoje – 87%.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 539

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Ugnus Kugelis    -  2020-12-28, 16:02

    Kur butu galima rasti apklausos rezultatus? Prasome pateikti saltinius

    Atsakyti į šį komentarą
    • trolis    -  2020-12-28, 17:16

      Tu tikrai kugelis, nors ko gero norėjai tą užsirašyt vaizduodamas sarkazmą. Nematai nuorodos ar nežinai kaip jos straipsnyje žymimos – kugeli? Pasivadink Lopu – tada net nurodysiu kur spausti.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...