infa.lt

LSMU Kauno ligoninė didina COVID-19 lovų skaičių, bet mažina kitas paslaugas

11 gruodžio
07:30 2020

Nuo gruodžio 14 d. LSMU Kauno ligoninė didina lovų skaičių iki 245. Iki šiol čia buvo gydoma per 200-214 COVID-19 pacientų. Taip pat kelios dešimtys koronavirusu užsikrėtusių pacientų nuolat guli padaliniuose, kur jie gydomi dėl kitų susirgimų.

„Šiuo metu intensyviai darbuojamės formuojant komandas, dirbsiančios su COVID-19 pacientais, kurių turėsime priimti daugiau nei iki šiol. Deja, tai kainuos dviejų skyrių darbo stabdymą Laisvės alėjos padalinyje“, – sakė LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. Albinas Naudžiūnas.

30 papildomų lovų Josvainių g. 2 numatyta Geriatrijos skyriaus patalpose. Ten geriatrijos paslaugos sustabdytos jau anksčiau dėl to, kad augant COVID-19 pacientų skaičiui ėmė trūkti personalo Infekcinių ligų skyriuje. Dar 15 lovų skiriama Psichosomatiniame skyriuje Hipodromo g. padalinyje.

Miesto centre esančiame padalinyje liks tik stacionarios ortopedijos traumatologijos paslaugos ir teikiama skubi traumatologijos punkto pagalba. Neurologijos ir Vidaus ligų skyrių kolektyvas dirbs Josvainių g. 2 padalinyje su COVID-19 ligoniais.

Josvainių g. 2 rudenį laikinai sustabdyta ir kitų terapinių padalinių veikla, kai užsipildžius Infekcinių ligų korpusui reikėjo paskirti papildomą pusšimtį lovų COVID-19 pacientams. Pasikeitė ir Chirurgijos bei Urologijos skyrių specifika – ten dirbantys chirurgai ir urologai dabar teikia pagalbą operuotiniems COVID-19 ligoniams.

Šiuo metu Josvainių g. 2 ir Baltijos g. 120 įprastą darbą tęsia jau tik Akušerijos ginekologijos skyrius bei suaugusių ir vaikų konsultacinės poliklinikos.

LSMU Kauno ligoninėje šiuo metu gydomi 209 COVID-19 ligoniai, dar porą dešimčių kituose padaliniuose. Daugiau kaip pusei reikia deguonies terapijos, 12 guli Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje, iš jų 8 reikia dirbtinės plaučių ventiliacijos.

Šiuo metu COVID-19 serga 223 ligoninės darbuotojai. Nors iš viso įvairiuose padaliniuose Kauno mieste ir rajone dirba apie 3 tūkst. medicininių ir nemedicininių darbuotojų – be gydytojų, slaugos bei pagalbinio personalo, ligoninės veiklą užtikrina ir maisto paruošimo, transporto, ūkio dalies ir kt. specialistai. Be to, ne visi jie darbuojasi visu etatu, taip pat įstaigoje būtina užtikrinti nenutrūkstama darbą visą parą visomis savaitės dienomis. Taip pat ligoninė per savo istoriją neturėjo tiek daug sunkių ligonių, kurių gydymas ir priežiūra reikalauja ypač intensyvaus darbo. Todėl kiekvieno darbuotojo susirgimas yra galvosūkis sudarant darbo ir būtino poilsio grafikus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 86

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...