infa.lt

Skandalas Holivude: moterų judėjimas „prieš priekabiavimą“ pasirodė esąs tik pelninga afera

03 gruodžio
09:30 2020

2018 m. Sausio 1 d. Holivude susikūrė grynai feministinis Amerikos judėjimas „Time’s Up“ (Laikas baigėsi). Judėjimo ištakose stovėjo iniciatyvinė aktorių ir „prodiuserių“ grupė, tame tarpe ir tokios figūros kaip Jessica Capshaw, Kate Keith Capshaw, Shonda Rhimes ir Jennifer Lawrence.

Iškart po jo sukūrimo kairysis amerikiečių laikraštis „New York Times“ paskelbė metrinius skelbimus, kad naujasis judėjimas gins visų sluoksnių moteris nuo seksualinės priekabiavimo, ypatingą dėmesį skirdamas juodaodėms moterims, lesbietėms ir žemės ūkio darbuotojoms.

Judėjimas buvo sukurtas siekiant apsaugoti „seksualinės agresijos“ aukas.

Judėjimo „Laikas baigėsi“ dalyvės pradėjo spausti festivalių ir apdovanojimų ceremonijų organizatorius, norėdamos parodyti solidarumą su „engiama moterų mažuma“. Taigi, per „Auksinio gaublio“ premijos įteikimą 2018 m., beveik visa salės auditorija, solidarizuodamasi su šio judėjimo veikla, buvo apsirengusi juodai.

„Grammy“ apdovanojimuose daugelis dalyvių taip pat vilkėjo juodą aprangą arba prie suknelės buvo prikabinusios baltą rožę. Prie tokio „solidarumo“ prisijungė dainininkės Lady Gaga, Lana del Rey, Kesha, Cindy Laufer ir Lordas.

2018 m. sausio mėn. Los Andžele vykusio moterų maršo metu, žinomos dainininkės, aktorės ir mados modeliai, įskaitant Natalie Portman ir Olivia Mann, dalijosi su publika prisiminimais apie seksualinę priespaudą.

Žinoma, prisidėjus kino ekrano ir muzikos scenos žvaigždėms, aukos į „Time’s Up“ judėjimo teisinį fondą tekėjo upe. Jos ypač išaugo po Woody Alleno įvaikintos dukros „seksualinių atsivėrimų“, kai aktoriai, vaidinę filme „Lietinga diena Niujorke“ (Timothy Chalamette ir Rebecca Hall), viešai įsipareigojo pervesti visus gautus iš šio filmo honorarus į fondą „Laikas baigėsi”.

Tačiau, kaip šią savaitę išsiaiškino Amerikos žurnalistai, beveik visas šis pinigų srautas praėjo pro šalį, neužkliudęs seksualinės agresijos aukų. Remiantis organizacijos mokesčių ataskaitomis, 2018 m. ji surinko 3 670 000 JAV dolerių aukų, iš jurių beveik pusantro milijono buvo išleista tik administratorių atlyginimams.

Šios organizacijos direktore tapo 63 metų Lisa Michelle Borders, „afroamerikietė“, anksčiau vadovavusi JAV moterų krepšinio lygai.

Judėjimui „Laikas baigėsi“ ji vadovavo tik šešis mėnesius – vėliau paaiškėjo, kad jos 36 metų sūnus buvo apkaltintas seksualine agresija, ir ji turėjo atsistatydinti iš šios aukšto moralumo organizacijos. Tačiau per šiuos šešis mėnesius ji spėjo gauti 342 tūkstančius dolerių atlyginimo.

Marketingo specialistė Rachel Terrace, sukūrusi judėjimo įvaizdį, per 2018 m. uždirbo 295 000 JAV dolerių, o iždininkė Rebecca Rottenberg Goldman – 255 000 dolerių.

Organizacijos mokesčių ataskaitose sakoma, kad per pirmuosius šešis jos gyvavimo mėnesius teisinę pagalbą, kurios bendra vertė siekė 1 747 635 JAV dolerių, gavo apie tūkstantis seksualinės prievartos aukų aukų,

Tačiau, kaip sužinojo „New York Post“ žurnalistai, liūto dalį iš šios sumos skyrė Nacionalinis teisinės pagalbos moterims centras. „Time’s Up Now“ ir jos dukterinė įmonė „Time’s Up Foundation“ įnešė atitinkamai 132 000 JAV dolerių ir 179 000 dolerių. Tuo jų tiesioginė pagalba seksualinio smurto aukoms ir baigėsi.

Kita vertus, organizacija „Time’s Up“ išleido 288 tūkstančius dolerių reklamoms, o 719 tūkstančių – mokėjimams advokatų kontorai „Arnold & Porter Kaye Scholer“, kuri specializuojasi įvairiuose JAV Kongreso užsakomosiose lobistinėse iniciatyvose.

Dar 112 tūkstančių dolerių „moterų gynėjos“ išleido kampanijai, kuria buvo siekiama populiarinti jų judėjimo įvaizdį, ir 58 tūkstančius dolerių – kelionėms. 157 000 JAV dolerių užregistruoti kaip išlaidos konferencijoms, skirtoms „bendruomenės formavimui ir kritinėms diskusijoms apie lyčių lygybę“.

Taigi, paaiškėjo, kad viena autoritetingiausių organizacijų, atsiradusių ant „prieštaringai vertinamo“ „MeToo“ judėjimo bangos, daugiausia užsiėmė savireklama, lobuodama savo interesus politiniuose sluoksniuose ir skirdama atlyginimus savo administracijai, ir tik 10% gautų aukų skyrusi tiesioginei pagalbai seksualinio smurto aukoms.

Kaip pažymi komentatoriai, tai dar kartą įrodo, kad visa „MeToo“ kampanija buvo ne žmogaus teisių judėjimas, o meistriškai organizuota „raganų medžioklė“, parengta siekiant perskirstyti valdžios galias, perimant įtaką Amerikos visuomenėje, tuo pačiu pašalinant senąjį elitą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 311

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...