infa.lt

D. Trampo pergalė Padėkos dienai: Apeliacinis teismas pristabdė bet kokį rinkimų rezultatų patvirtinimą Pensilvanijoje

26 lapkričio
16:10 2020

Reuters

Pensilvanijos apeliacinio teismo teisėja trečiadienį nurodė valstybės pareigūnams sustabdyti bet kokius tolesnius veiksmus rinkimų rezultatų patvirtinimui, praėjus dienai po to, kai gubernatorius Tomas Wolfas paskelbė patvirtinęs demokratą Džo Baideną (Joe Biden) prezidento rinkimų nugalėtoju Pensilvanijoje, praneša AP.

Wolfo administracija greitai kreipėsi į valstijos Aukščiausiąjį Teismą prašydama blokuoti nutarimo įsigaliojimą, teigdama, kad ta, nėra „protingo pagrindo“.

„Nuo mūsų šalies gimimo prieš beveik 250 metų nė vienas teismas iki šiol neišleido įsakymo, kuriuo būtų siekiama įsikišti į valstybės nustatytą tvarką nustatant savo prezidento rinkikų kolegijos narius”, – sakoma administracijos pareiškime.

Tuo tarpu Donaldas Trampas (Donald Trump) tvirtina: „Ten viskas suklastota, rinkimai suklastoti. Mes negalime leisti, kad tai įvyktų mūsų šalyje. Balsavimo rezultatai turi būti persvarstyti. Mes laimėjome Pensilvanijoje, laimėjome kiekvienoje svyruojančioje valstijoje dideliu skirtumu”.

Teisėja Patricia McCullough, stojo į ieškovų – respublikonų – kongresmeno Mike’o Kelly ir jo partijos nario Seano Parnello, kandidatuojančio į Atstovų rūmus, pusę, reikalavusių įšaldyti oficialią rinkimų nugalėtojo paskelbimo procedūrą.

Apeliacinio teismo teisėja, Patricia McCullough, kaip skelbia AP,  „prijaučianti respublikonams”, paskelbė įsakymą ir paskyrė posėdį penktadieniui, tačiau jį atšaukė kartu su apeliacija. Ne iš karto buvo aišku, ar ji ketino sulaikyti valstijos ir vietinio balsavimo sertifikavimą ar nutraukti gruodžio 14-ąją numatytą 20 valstybės rinkikų kolegijos narių susitikimą.

Respublikonų atstovas JAV  Mike’as Kelly ir kiti šeštadienį pateikė ieškinį, siekdami užginčyti maždaug 2,5 milijono biuletenių paštu, kurių dauguma buvo atiduoti už demokratus.

Jie teigia, kad Respublikonų partijos kontroliuojamas valstijos įstatymų leidėjas nesilaikė tinkamos tvarkos, kai praėjusiais metais balsavo už galimybės balsuoti paštu išplėtimą.

Šį mėnesį valstijos Aukščiausiasis Teismas du kartus atmetė respublikonų ieškinius rinkimų klausimais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 697

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....