infa.lt

N. Venckienei skirta kardomoji priemonė – registravimasis policijoje – nepakeista

25 lapkričio
07:00 2020
Neringa Venckienė

youtube kadras

Panevėžio apygardos teismas penktadienį atmetė Neringos Venckienės prašymą panaikinti jai skirtą kardomąją priemonę – įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kaltinamoji ir toliau privalės kiekvieną pirmadienį ir penktadienį užsiregistruoti Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Šiuo metu be įpareigojimo periodiškai registruotis policijoje, N. Venckienei dar yra taikomos kitos kardomosios priemonės – 10 tūkst. Eur užstatas ir asmens dokumentų paėmimas.

Motyvuodamas savo sprendimą netenkinti N. Venckienės skundo teismas pažymėjo, jog Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad kardomosios priemonės gali būti skiriamos ir siekiant užtikrinti įtariamojo, kaltinamojo ar nuteistojo dalyvavimą procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą teisme ir nuosprendžio įvykdymą, taip pat siekiant užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms.

Teismas atkreipė dėmesį, kad kardomosios priemonės kaltinamajai jau buvo ne kartą švelnintos, t. y. suėmimas buvo pakeistas į intensyvią priežiūrą, o intensyvi priežiūra – į įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Teismas taip pat pažymėjo, kad spalio pradžioje N. Venckienei buvo laikinai išduotas jos asmens dokumentas tam, kad ji galėtų balsuoti rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimą. Asmens dokumentas jai buvo išduotas iki kito teismo posėdžio, kuris suplanuotas gruodžio pradžioje.

Spalio pabaigoje teismas atsisakė kaltinamajai leisti išvykti į Olandiją, kur ji ketino būti iki teismo posėdžio gruodžio mėnesį. Būtent tada, kai teismas neleido jai išvykti, kaltinamoji paprašė panaikinti jai skirtą registravimąsi policijoje.

Dėl šių aplinkybių, teismo įsitikinimu, panaikinus N. Venckienei įpareigojimą periodiškai registruotis, žymiai sumažėtų jos judėjimo kontrolė, kaltinamoji galėtų netrukdomai išvykti iš Lietuvos ir vėl slapstytis nuo proceso.

„Ši kardomoji priemonė drauge su kitomis yra reikalinga, pateisinama ir negali būti vertinama kaip diskriminacinė, kaip kad savo skunde teigia kaltinamoji“, – nurodoma teismo nutartyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 68

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...