infa.lt

Donaldas Trampas pasirengęs eiti į gatvę

10 lapkričio
08:14 2020
Donaldo Trampo šalininkė

Kerem Yucel / AFP

Dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) nepripažįsta savo pralaimėjimo rinkimuose ir yra pasirengęs organizuoti gatvės palaikymo akcijas, praneša „Fox News“.

Pasak „Fox News“, D.Trampas jau užginčijo rinkimų rezultatus teisme ir dabar planuoja surengti masinius mitingus. Kaip pažymi „Fox News“, rinkimų sukčiavimas yra labai retas reiškinys JAV, pažeidėjai greitai pagaunami ir, esą tokie precendentai reikšmingos įtakos balsavimo rezultatams neturi.

Nepaisant to, lapkričio 7 d. D.Trampo advokatas Rudolphas Giuliani sakė, kad prezidento štabo būstinė yra pasirengusi pateikti iki 10 ieškinių bylose dėl rinkimų falsifikavimo ir sukčiavimo skaičiuojant balsus.

Mus pirmiausia domina rinkimų biuleteniai Mičigane ir Pensilvanijoje, sakė Giuliani. Pergalė šiose valstijose davė Džo Baidenui (Joe Biden) atitinkamai 16 ir 20 rinkėjų balsų.

Taip pat D.Trampo komandą domina balsų perskaičiavimas Džordžijos, Arizonos ir Pensilvanijos valstijose. Vien Pensilvanijoje mirusios sielos atsiuntė 20 000 biuletenių, praneša D.Trumpo štabo būstinė.

Tačiau, net jei šie biuleteniai galiausiai bus pripažinti negaliojančiais, Baidenas vis tiek turės daugiau nei 20 000 balsų persvarą, praneša „Associated Press“.

Lapkričio 9 dieną Baideno štabo būstinė išsiuntė JAV bendrųjų paslaugų administracijai prašymą pripažinti jos kandidatą išrinktuoju JAV prezidentu.

„JAV nacionalinis saugumas ir ekonominiai interesai priklauso nuo to, ar federalinė vyriausybė aiškiai ir nedelsdama padėmonstruos savo norą vykdyti Amerikos žmonių valią ir įgyvendinti sklandų ir ramų valdžios perdavimą“, – rašo Baideno būstinė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...