infa.lt

Džo Baidenas pasakė pergalės kalbą ir pažadėjo „išgydyti Ameriką”

08 lapkričio
09:56 2020
Džo Baidenas

REUTERS

Džo Baidenas (Joe Biden) ir Kamila Haris (Camilla Harris) išsakė kreipimąsi į visuomenę po to, kai kelios žiniasklaidos priemonės ir TV kanalai paskelbė preliminarius pranešimus apie demokratų kandidato pergalę JAV prezidento rinkimuose.

Kalbėdamas mitinge savo gimtajame mieste Wilmingtone, Delavere, Bidenas pareiškė, kad kovojo dėl pergalės, su tikslu „išgydyti Amerikos sielą, atkurti jos stuburą, vidurinę klasę ir atstatyti pagarbą Jungtinėms Valstijoms visame pasaulyje“.

Mitingas vyko standartiniu Baideno rinkimų kampanijai „privažiavimo“ formatu: dalyviai automobiliais nuvažiuodavo iki kalbos vietos automobiliais ir klausėsi politiko, laikydamiesi socialinio atstumo.

Baidenas pranešė, kad ketina ypatingą dėmesį skirti kovai su COVID-19, piliečių gerovės didinimui, klimato apsaugai ir kovai su rasizmu.

Pasak jo, lapkričio 9 dieną jis sudarys ekspertų grupę, kuri iškels uždavinį parengti kovos su koronaviruso plitimu planą. „Pirmadienį pristatysiu grupę vedančiųjų mokslininkų ir ekspertų, kurie bus pereinamojo laikotarpio patarėjai ir padės parengti veiksmų programą, pagrįstą COIDID-19 Baideno ir Haris planu“, – sakė Baidenas. Programa, pasak jo, pradės veikti po prezidento inauguracijos, 2021 m. sausio mėn.

Džo Baidenas tvirtino ketinantis tapti „prezidentu, kuris ne skaldo visuomenę, o ją vienija. Jis teigė suprantantis Donaldo Trampo šalininkų nusivylimą ir paragino „suteikti vieni kitiem šansą“. „Atėjo laikas atmesti griežtą retoriką, sumažinti karščio laipsnį, pasimatyti vieniems kitus. išgirsti vieniems kitus “, – kalbėjo Baidenas.

Jis pabrėžė, kad išlieka išdidus demokratas, tačiau vadovaus šaliai kaip visų amerikiečių prezidentas. Savo kalboje Baidenas pavartojo išsireiškimą „atėjo laikas išgydyti Ameriką“.

Kamala Haris, pirmoji moteris JAV istorijoje, užėmusi šalies viceprezidentės pareigas, savo kalboje sakė, kad ji „tapo pirmąja, bet ne paskutine: visos mažos mergaitės gavo patvirtinimą, kad Amerika yra neribotų galimybių šalis“.

Remiantis NYT, CNN, „Fox News“ ir „Associated Press“ prognozėmis, Baidenas jau užsitikrino būtinus rinkėjų balsus, kad laimėtų rinkimus.

Dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) atsisako pripažinti pralaimėjimą rinkimuose, tvirtindamas, kad jau pirmadienį inicijuoja bylas dėl balsų skaičiavimo falsifikavimo. Tai daugiausia susiję su paštu atsiųstų biuletenių skaičiavimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 423

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. regis    -  2020-11-08, 18:42

    Kad šitą senuką patį seniai reikia gydyti, pirmiausia nuo demencijos. Prilaikyti einant ir laiku užčiaupti burną, kad neprikalbėtų nesąmonių. Manau mes dar pasijuoksime klausydami jo kalbų, o tiems, kas už jį balsavo bus gėda.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....