infa.lt

Vyriausybė renkasi kokią paramą suteikti karantine atsidūrusiam verslui

22 spalio
16:52 2020

Visiškai drausti veiklą nėra numatyta, daugelis sektorių dirbti gali, bet tikėtina, kad labiausiai nukentės maitinimo įstaigos, o tiksliau – naktiniai klubai, kurių veikla ribojama nuo 24 val., keleivinio transporto įmonės, renginių organizatoriai. Visoms įmonėms galioja ta pati tvarka dėl prastovų ir subsidijų už jas.

„Norime nuraminti verslą – darbdavius, kurie sukuria darbo vietų, kad iki pat sausio 1 d. galioja subsidijų už prastovas mokėjimo tvarka. Prastovos tęsiamos ta pačia schema: 90 proc. mokama subsidija atlyginimams iki MMA, arba 70 proc. iki 1,5 MMA. Ta pati tvarka galioja ir mažųjų bendrijų nariams.

Žmonėms, kurie neteko darbo ir kreipėsi į užimtumo tarnybą, mokamos nedarbo išmokos, o darbo paieškos išmokos mokamos iki gruodžio 31 d. imtinai“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Verslas turės galimybę atidėti mokesčių mokėjimą iki kovo mėnesio. Tie, kuriems šis priemonė aktuali, turėtų kreiptis tiesiogiai į VMI (https://www.vmi.lt/evmi/informacija-verslui).

Kalbant apie papildomą pagalbą verslui, nukentėjusiam nuo COVID-19 antros bangos metu, Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra numačiusi siūlyti Vyriausybei dirbti panašia schema, kaip kilus pirmajai bangai.

„Reikia suprasti, kad dalinis karantinas įvedamas ne visose savivaldybėse, o ir jo trukmė skiriasi. Taigi manydami, kad tai yra trumpalaikis veiklos ribojimas ir tik kai kuriuose sektoriuose, skaičiuojame, kurių sričių verslas nukentėtų labiausiai, ir kam tos pagalbos tikrai reikia.

Manome, kad šiuo atveju tinkamiausias variantas būtų panaudoti priemones, taikytas kilus pirmajai bangai, nes jos pasiteisino – tai lengvatinės paskolos ir subsidijos, bet galutinį sprendimą turėtų priimti Vyriausybė. Tarsimės su verslu ir socialiniais partneriais bei operatyviai reaguodami į susidariusią situaciją teiksime Vyriausybei pasiūlymus dėl paramos verslui“, – teigia J. Rojaka.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 107

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...