infa.lt

Nupjovęs mokytojui galvą dėl pranašo Mahometo karikatūrų vyras, pasirodė esąs „čečėnas iš Maskvos“

17 spalio
12:03 2020

REUTERS

Šiaurės Prancūzijoje, Conflans-Sainte-Honorine mieste, kolegijos mokytojo Samuelio Pati (Samuel Paty) nužudymo bylos pagrindu, Paryžiaus policijos departamentas sulaikė keturis žmones, įskaitant vieną nepilnametį.

Prancūzijos laikraščio „La Figaro“ duomenimis, visi sulaikytieji buvo užpuoliko artimieji.

Anksčiau buvo pranešta, kad Bois-d’Aulne koledžo istorijos mokytoją mirtinai subadė ir vėliau nupjovė galvą 48 metų Alžyro gyventojas, vieno iš moksleivių tėvas. Vėliau Prancūzijos žiniasklaida patikslino, kad policijai identifikavus asmenį paaiškėjo, jog žiaurus žudikas buvo Maskvoje gimęs 18-metis čečėnas. Nepatvirtintais pranešimais, jis buvo kaimyniniame mieste veikiančios etninės grupės narys.

Aiškėja, kad „demokratijos pamoka“, kurioje buvo demonstruojamos pranašo Mahommeto karikatūros iš satyrinio leidinio „Charle Hebdo“, manoma, paskatinusi besimokantį įvykdyti nusikaltimą, spalio pradžioje sukėlė didelį rezonansą tiek studentų, tiek jų tėvų, tiek Prancūzijos mokytojų bendruomenės tarpe.

Pasak vieno iš toje pamokoje dalyvavusių mokinių, mokytojas, prieš pradėdamas rodyti karikatūras, paprašė musulmonų mokinių, kurių jausmus jos galėjo įžeisti, palikti klasę. Kai kurie tai padarė, bet buvo tokių, kurie liko. Vienas iš mokinių nufilmavo dalį pamokos ir paskelbė ją „Twitter“ tinkle. Vaizdo įrašas tapo virusinis ir tapo skundų škvalo skundų prieš mokytoją priežastimi iš musulmonų studentų ir jų tėvų pusės.

Buvo prieita iki oficialaus protesto, kurį miesto merui ir Švietimo ministerijai nukreipė Prancūzijos nacionalinio tėvų komiteto pirmininkas Rodrigue Arenasas. Reakcija į jo kreipimąsi buvo inicijuotas vidinis mokytojo veiksmų tyrimas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vakarykštę žmogžudystę pavadino „teroro aktu“.

„Mūsų tautietis patyrė siaubingą užpuolimą, jis tapo islamistinio teroro išpuolio auka. Ir viskas dėl to, kad jis mokė studentus žodžio laisvės, laisvės tikėti ar netikėti. Aš tikiu, kad nusikaltimas bus nuodugniai ištirtas”, – sakė E.Macronas. „Mes visi susivienysime. Jie nepraeis. Pasiutimas ir su tuo susijęs smurtas nelaimės. Jie mūsų nesuskaldys. To jie siekia, ir mes visi turime susivienyti“.

Žiaurų nužudymą, kurį vėliau sekė galvos nupjovimas, pasmerkė ir čečėnų diaspora Europoje.

„Europos čečėnų asamblėja griežtai smerkia šį nusikaltimą ir dar kartą patvirtina savo poziciją, smerkiančią visas religinio ekstremizmo formas ir bet kokius smurto veiksmus“, – sakoma imigrantų iš Čečėnijos Europos bendrijos vadovybės pareiškime.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 579

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...

A5

Vakaru gobsumas ir dabar niekur nedingo net sustiprejo plus dasidejo moraline degradacija ir trumparegiskumas. Vakaru...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....

Seimo aferistai visą šildymo sistemos keitimo naštą permetą ant vartotojų pečių. Tai didžiuliai pinigai ir...

Aferistai aferų būdu bando sau kiek galima labaiu palengvinti kelią į valdžią, baisiai norisi bent...