infa.lt

Susirgusios Covid moters patirtis: „mums sakoma tik dalis tiesos”

11 spalio
07:10 2020

Testuoja moterį nuo Covid-19

Panorusios išlikti inkognito moters įrašas Facebook socialiniame tinkle apie susirgus Cpvid-19 patirtį, susijusią su ligos eiga, medikų ir NVSC reakcija bei tai, ką pasakoja apie koronavirusą SAM ir kas egzistuoja realybėje:

„Mieli fb. draugai. Nuo rugsėjo 3 (šiandien jau 36 dienos ir nežinau kada tai baigsis) esu izoliacijoje nes „sergu” Covid. Teisingiau, rugsėjo 4 naktį buvo temperatūra, 3 dienas užteko pagert teraflu ir jos neliko. Buvau savaitei praradus uoslę. Kadangi esu mirtinas ligonis, iki šiol gydausi vitaminu d, c ir cinku.

Pastaruoju metu atidžiai seku informaciją apie kovid viešojoje erdvėje ir esu pasibaisėjus, kaip mums meluojama arba pateikiama tik dalis informacijos. Net SAM puslapyje pateikiama abstrakti informacija. O jei nesigilinate į gydytojams ir pacientams ten pateikiamą informaciją, tai faktiškai bet kas gali jus „nuraminti”.

Tad pateiksiu ką sužinojau, o jūs galite pasidalinti su savo draugais ir pažįstamais.

1. Jei Jūsų artimasis (pvz. vaikas) turėjo artimą kontaktą su sergančiu kovid, ir vaikui pasireiškė simptomai, – kol negautas teigiamas testo atsakymas, jūs privalote eiti į darbą ir galimai platinti virusą (nes didelė tikimybė, kad vaikui susirgus virusą turite ir jūs, bet Sodra neduos jums nedarbingumo, nes esate kontakto kontaktas). Na nebent turite tokią galimybę, kaip dabar raseiniškiai, tirtis (bet gi ne visoj Lietuvoj karantinas ir privalomi tyrimai).

2.Jei bent vienam iš artimųjų nustatytas virusas, privalėsite visa šeima izoliuotis mažiausiais 14 dienų ir gausite 61 proc. savo vidutinio metinio atlyginimo nedarbingumą.

3.Pirmą kartą išsityrus, jums paskambins iš 1808 linijos, maloniai praneš, kad sergate ir pasiteiraus kaip jaučiatės. Skirs paracetamolį, ibuprofeną ir vitaminus (aš kalbu apie lengvas formas).

4.Tada sulauksite pervargusio NVSC darbuotojo skambučio, Užsikrėtusysis turės nurodyti visus kontaktus su kuriais bendravo pastarąsias 4 dienas nuo simptomų pasireiškimo. Jei kils kokių klausimų skambins vėl ir tikrai ne apie jūsų sveikatą pasiteirauti.

5.Tada jus gali aplankyti policija ir patikrinti ar laikotės saviizoliacijos. Net jei karščiuojate, gali neužtekti pasirodyti per langą (man liepė karščiuojančiai išeiti į lauką ir parodyti asmens dokumentą)

6. Laiminga pabaiga: po 14 dienų jau galite daryti tyrimą (tiesa, pieš tai turite gauti siuntimą iš šeimos gydytojo, registruotis 1808, važiuoti nuosavu automobiliu tirtis). Jei gavote žinutę, kad atsakymas neigiamas dar kartą ta pati procedūra (skambinate gydytojui, jis rašo siuntimą, vėl 1808 ir vėl važiuojate). Jei vėl gavote žinutę su neigiamu atsakymu jūs laisvas.

Visa laiminga pabaiga užtrunka mažiausiai tris savaites (o ne dvi kaip skelbia žiniasklaida). Be to visą tą laiką visi kartu gyvenantys yra izoliuoti, jūs sėdite draugams, kaimynams ir giminėms ant sprando. kai kurie kaimynai bijo su jumis sveikintis, kad žvilgsniu neužkrėstumėte mirtinu virusu (jei turite galimybę būti savo kieme), o jei gyvenate bute, net senukai skriste praskrenda pro jūsų buto duris, nes ten gyvena infekuotasis. Bet jei pabaiga ne tokia laiminga….

6. Tarkim, po tyrimo gaunate vieną neigiamą, o sekantį teigiamą atsakymą. Jūs toliau baisus ligonis, pavojingas visuomenei (ir nesvarbu, kad jau daugiau kaip 2 savaites kasat savo namie daržus ir darot remontus nes jaučiatės puikiai, kur gi ne, tiek vitaminų pririjus), toliau privalote 14 dienų izoliuotis, nes tik tada turite teisę pakartotinai tirtis.

7. Tiesa, kai tirsitės trečią ar ketvirtą kartą iš 1808 malonaus skambučio nebesulauksite – nei dėl manęs, nei dėl dukters neskambino (geriausiu atveju paskambins šeimos gydytojas, o galimai ir niekas). Nebeįdomūs jūs jau ir NVSC (nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui) nes jūs jau esate tas statistinis vienetas ir su jumis pakels tik gautų mobiliam punkte teigiamų atsakymų skaičių, bet ne bendrą statistiką. Tiesa, kol vis dar laukiate neigiamų atsakymų, jūsų artimieji, net turintys 2 neigiamus atsakymus, gali būti maloniai darbdavių paprašyti darbe nesirodyti.

8. Kodėl raseiniškiai nesitiria ir yra šmeižiami per tv? Nes dirbama taip: darbdavių paprašoma sąrašų, paskambinama žmogui ir pasakoma, kad šiandien tokiu ir tokiu laiku tave registruoju, privalai atvažiuoti. Jei neturi transporto – susirask (nesvarbu, jei išsitirsi ir tau bus rastas teigiamas atsakymas, yra tikimybė užkrėsti vairuotoją, o jei jis nesusirgs, vis tiek turės izoliuotis 2 savaitėm). Savivaldybė yra sudariusi sąlygas atvežimo, bet NVS tos informacijos skambindama nesuteikia ir su žmogumi jam tinkamo laiko nederina. Be to, nekreipiama dėmesio į tai, kad jau nesenai testavosi, dirba nuotoliniu būdu ir su niekuo nekontaktavo. Svarbu statistika.

9. Jei sergate Jūs ar jūsų artimasis – neskambinkite į vietinį sveikatos centą, ir prisiskambint sunku ir žmonės pervargę. Skambinkite Nr. 852649676 – ten viskas įrašinėjama ir turit galimybę gauti patikimiausią informaciją.

10. Tikiu, kad tie, kurių aplinkoj yra sirgusių, nesitiria nes bijo neribotos izoliacijos. Bijo to, kad užtenka vieno tepinėlio, kad būtum apšauktas nešiotoju.

Aš vėl tirsiuosi 41 dieną po simptomų pasireiškimo, mano dukrai bus praėjusios 43 dienos. Bijau vėl teigiamo atsakymo, nors simptomų nejaučiam. Bijau nežinios, nes niekas papildomų tyrimų neatlieka, niekam neįdomu, kodėl tiek ilgai tas virusas laikosi organizme. Bijau, kad baigsis karantinas, ir nebebus galimybės dirbti nuotoliniu būdu (žinau, egoistiška, bet…)

Tiesa, kas sirgot, jau gavot Verygos reklamuotą psichologinę pagalbą?

Aš neagituoju tirtis ar nesitirt, aš tiesiog rašau, kad mums švelniai pateikiama tik pusė tiesos, ypač jei esate nelinkę skaityt vyriausybės nutarimų ir gilintis kas ir kaip…

Būkit visi sveiki.

Čia ne politinė reklama, partijoms nepriklausau,į seimą nekandidatuoju :)”(L.P.)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 523

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...