infa.lt

Mokslininkai paragino vyriausybes nutraukti jaunimo apsaugą nuo Covid-19

12 spalio
07:30 2020

Tarptautinė mokslininkų grupė paragino vyriausybes persvarstyti kovos su koronaviruso infekcija strategiją ir leisti jauniems ir sveikiems žmonėms grįžti prie jiems įprasto gyvenimo, sutelkiant apsaugos priemones tik į pažeidžiamiausias gyventojų grupes. Deklaraciją pasirašė daugybė mokslininkų ir gydytojų, kurie tikisi, kad atsiras bandos imunitetas, rašo „Guardian“.

Trijų tyrėjų – Sunetra Gupta iš Oksfordo universiteto, Jay Bhattacharya iš Stanfordo universiteto ir Martino Kulldorfo iš Harvardo universiteto – pasiūlymas vadinamas Masačusetso valstijos miesto, kuriame jis buvo parengtas, vardu „Didžioji Barringtono deklaracija“. Jį pasirašė daugelis mokslininkų, sutinkančių, kad koronaviruso paplitimas tarp mažos rizikos grupių leis pasiekti bandos imunitetą, tai yra būseną, kurioje virusas negali efektyviai plisti, informuoja leidinys.

Mokslininkų planas – tai dar vienas turas, vykstančiose didžiulėse diskusijose apie teisingą požiūrį į kovą su pandemija. Autoriai mano, kad karantino priemonės ir apribojimai daro niokojantį poveikį visuomenės sveikatai, trukdo įprastai medicinos praktikai ir kenkia psichinei piliečių sveikatai. Tuo pačiu metu labiausiai kenčia nepasiturintys ir likimo nuskriausti žmonės.

„Didėjant gyventojų imunitetui, mažėja infekcijos rizika visiems, taip pat ir pažeidžiamiems žmonėms. Esame įsitikinę, kad visi gyventojai ilgainiui pasieks bandos imunitetą – tai yra to taško, kai stabilizuojasi naujų infekcijų atsiradimo dažnis “, – sakoma deklaracijoje. – Prie to gali prisidėti vakcina (bet ji nebūtinai prie to prives). Todėl mūsų tikslas turėtų būti sumažinti mirtingumą ir socialinę žalą, kol pasieksime bandos imunitetą “.

Tuomet, kai daugelis vyriausybių bando užkirsti kelią virusui, kol nėra vaistų ir vakcinų, reikia stengtis apsaugoti pažeidžiamiausias gyventojų grupes – pagyvenusius ir ligotus, o kitiems turėtų būti leista grįžti į normalų gyvenimą.

„Kiekvienas turėtų imtis paprastų higienos priemonių, pavyzdžiui, dažnai plauti rankas ir likti namuose, kai serga, kad sumažintų bandos imuniteto slenkstį. Mokyklos ir universitetai turėtų būti atviri akivaizdiniam mokymuisi.

Reikėtų atnaujinti popamokinę veiklą, pavyzdžiui, sportą. Mažos rizikos jaunimas turėtų dirbti įprastai, o ne namuose. Restoranai ir kitos įmonės turi atsidaryti. Menas, muzika, sportas ir kita kultūrinė veikla turėtų būti atnaujinta “, – sakoma pranešime.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 305

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...