infa.lt

Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė dėl ugnies nutraukimo

10 spalio
13:30 2020

Maskvoje baigėsi kelias valandas trukusios Rusijos, Azerbaidžano ir Armėnijos užsienio reikalų ministrų – Sergejaus Lavrovo, Džeichuno Bairamovo ir Zograbo Mnacakaniano – derybos dėl Kalnų Karabacho. Po susitikimo buvo priimtas bendras pareiškimas, kurį perskaitė Sergejus Lavrovas:

„Susitarimo šalys susitarė dėl šių žingsnių: pirmiausia: nuo 2020 m. spalio 10 d. 12:00 val., humanitariniais tikslais, skelbiamos paliaubos apsikeitimui karo belaisviais ir kitais sulaikytais asmenimis bei žuvusiųjų palaikais, tarpininkaujant ir laikantis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto kriterijų.

Pilnas pareiškimo tekstas paskelbtas Rusijos diplomatinės tarnybos tinklalapyje.

Tuo pat metu Baku ir Jerevanas, tarpininkaujant ESBO Minsko grupės bendrapirmininkaujantiems, pradeda esmines derybas, kad kuo greičiau būtų galima taikiai sureguliuoti padėtį Kalnų Karabache.

2020 m. rugsėjo 27 d. Kalnų Karabache kilo didžiausias konfliktas per pastaruosius metus. Azerbaidžano gynybos ministerija apkaltino Armėniją „didelio masto provokacija“, Azerbaidžano armijos pozicijų apšaudymu ir paskelbė „greito kontrpuolimo“ pradžią. Armėnijos valdžia savo ruožtu pareiškė, kad Azerbaidžano kariuomenė pradėjo puolimą prieš Kalnų Karabachą. Konflikto metu šalys naudoja tankus, sunkiąją artileriją ir lėktuvus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...