infa.lt

Emanuelis Makronas ir Marine Le Pen eina visai šalia pirmajame ture, likus 18 mėnesių iki rinkimų

05 spalio
12:08 2020

Marine Le Pen ir Emanuelis Makronas

Jei pirmasis Prancūzijos prezidento rinkimų turas įvyktų šį sekmadienį, Emmanuelis Macronas ir Marine Le Pen žengtų šalia petys-petin. Likus pusantrų metų iki prezidento rinkimų, politinėje arenoje dominuoja prezidentas ir dabartinė Nacionalinio susivienijimo vadovė, praneša Ouest France portalas.

Jei balsavimas įvyktų šį sekmadienį, Emanuelis Makronas ir Marine Le Pen būtų pirmąjį prezidento rinkimų turą baigtų, gerokai išsiveržę į priekį nuo visų kitų kandidatų, rodo Prancūzijos viešosios nuomonės centro apklausa.

„Journal du Dimanche“ užsakymu atliktas tyrimas pirmame ture E.Macronui skiria 23–26% balsų, atsižvelgiant į galimus kandidatus iš dešinės ir kairės pusės. Savo ruožtu Marine Le Pen galėtų gauti 24–27 proc. rinkėjų balsų.

2017 m. Macronas ir Le Pen per pirmąjį turą surinko atitinkamai 24% ir 21,3%. Antrasis turas baigėsi Macrono pergale – rezultatu 66,1%, prieš 33,9%.

Likus mažiau nei dvejiems metams iki naujų rinkimų, Macrono ir Le Pen pora ir toliau dominuoja Prancūzijos politinėje arenoje, palikdama visus konkurentus toli už nugaros.

Trečioje vietoje – Xavieras Bertrandas

Iš dešiniųjų geriausiai pasirodė – Xavieras Bertrandas (16%), François Baroinas (14%), Valérie Pécresse (11%), Bruno Retailleau (8%) ir Rachida Dati (Rachida) Dati, 8%).
Potencialūs kairiųjų rezultatai yra: Anne Hidalgo (9%), François Hollande (7%), Ségolène Royal (5%), Jeanas-Lucas Mélenchonas (11%) ir Yannickas Jadotas (6 proc.).

Jei kairieji būtų iškėlę vieną kandidatą, tuomet Melanchonas būtų tapęs lyderiu su 15 proc., Hidalgo ir Jadotas – 13 proc.

Apklausa buvo vykdoma nuo rugsėjo 28 d. iki spalio 1 d., dalyvaujant 1608 asmenų grupei rinkimų sąrašuose, kurie atspindi vyresnius nei 18 metų Prancūzijos gyventojus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 94

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...