infa.lt

Ukraina atsisakė pripažinti A. Lukašenką prezidentu

01 spalio
08:06 2020
A. Lukašenka ir V. Zelenskis

nuotr. УНІАН

Ukraina nepripažino rinkimų Baltarusijoje teisėtumo ir atitinkamai, Aleksandro Lukašenkos pergalės juose, todėl nuo lapkričio 5 d., pasibaigus prezidento kadencijai, Ukrainos valdžia dabartinį Baltarusijos prezidentą oficialiuose dokumentuose nurodys tik vardu ir pavarde.

Apie tai pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Dmitrijus Kuleba.

„Lukašenkai „jau”, o opozicijai „vis dar” trūksta teisėtumo. Kai kilo klausimas, su kuo Ukraina – ar su keliais šimtais pakviestais į vadinamąją „inauguraciją”, ar milijonais kitų, buvusių kitoje uždarytų durų pusėje, pasirinkimas buvo akivaizdus. Ukraina su milijonais tų, kurie nebuvo pakviesti į šią iškilmingą ceremoniją, vykusią už uždarų durų“, – teigė ministras.

D.Kuleba pareiškė, jog Ukraina svarstys sprendimą įvesti sankcijas Baltarusijai, kai jį priims Europos Sąjunga, tačiau Ukrainos pirmoje eilėje šiuo klausimu dominuos Ukrainos interesai. Tuo pačiu, oficialūs Ukrainos ir Baltarusijos kontaktai kol kas liks pristabdyti, išskyrus veikiančius diplomatinius kanalus tarp abiejų šalių užsienio reikalų ministerijų.

Oficialiais duomenimis, rugpjūčio 9 d. rinkimuose Aleksandras Lukašenka surinko 80% balsų. Praėjusią savaitę įvyko iš anksto viešai neskelbta jo inauguracijos ceremonija. Dauguma Europos šalių, taip pat JAV ir Kanada nepripažino rinkimų rezultatų.

Anksčiau buvo pranešta, kad Hagos tarptautiniam teismui buvo pateikta peticija, reikalaujanti iškelti bylą Aleksandrui Lukašenkai už nusikaltimus žmoniškumui, o Svetlana Tichanovskaja pradėjo formuoti šešėlinę respublikos vyriausybę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 118

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ukrainietis    -  2020-10-01, 14:02

    Protingas žingsnis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...