infa.lt

Aurelijus Veryga apie Seimo narių kantrybę ir tikslus

28 rugsėjo
16:09 2020

SAM vadovas Aurelijus Verygasavo socialinio tinklo paskyroje prisipažino, jog jam baigėsi kantrybė ir paaiškino kodėl:

Seimo narys sako, kad jam baigėsi kantrybė. Keista. Kaip gi gali baigtis tai, ko niekada nebuvo? O gal tai dar vienas bandymas pasirodyti prieš rinkimus?

Visgi, turiu pripažinti, kad jau kam kam, bet man tikrai kantrybė baigėsi.

Kodėl? O gi todėl, kad kai kurie opozicijos atstovai, ypač kolega Seimo narys Antanas Matulas, elgiasi neadekvačiai viešoje erdvėje platindamas dezinformaciją apie Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir šmeiždamas jos darbuotojus. Maža to, jo nuolatiniai komentarai yra piktybiniai, kurstantys neapykantą ir netoleranciją.

Tad pabandysiu paanalizuoti kolegos elgesį ilgesnėje perspektyvoje.

Pirmiausia kyla klausimų, gal kolega yra melagis ir bailys, o tokį jo elgesį įtakoja netolima praeitis?
Štai, pavyzdžiui, jis kadenciją pradėjo spausdamas mane įdarbinti savo žmoną ministerijoje vadovaujančiose pozicijose. Nepavykus sutuoktinės įdarbinti aukštose pareigose (nei viceministre, nei patarėja, nei atašė, nei padalinio vadove), jis ėmėsi nuolatinio purvo pylimo ministerijos ir jos darbuotojų atžvilgiu. Kiek žinau, vėliau jo žmona įsidarbino vienoje įstaigoje šiltoje vadovo pavaduotojo vietoje.

Be to, kyla klausimas, ar kolega turi supratimą apie etiketą ir kas tai?

Juk jis vadovauja Seimo etikos ir procedūrų komisijai, kurios vadovas turi rodyti nepriekaištingą pavyzdį, ypač bendravimo prasme. Ne tik Seimo nariams, bet ir kitiems valstybės tarnautojams. Tik ar toks žmogus yra tinkamas kandidatas vadovauti tokiai svarbiai komisijai?

O gal kolega yra melagis arba jo atmintis – labai trumpa?

Priminsiu. Per praėjusius rinkimus savo partijos programoje rinkėjams jis ir jo partiečiai žadėjo sumažinti ligoninių lovų skaičių tiek, kad būtų tekę uždaryti VISAS rajonų ir regionų ligonines, t.y. žadėjo būtent taip reformuoti sveikatos sistemą. Paradoksalu, bet būtent šis Seimo narys buvo vienas aktyviausių trukdytojų, kad tik nebūtų priimti jokie sprendimai, susiję su gydymo įstaigų pertvarka, kurie būtų leidę išsaugoti ne tik visas šalies gydymo įstaigas, jas sustiprinti, bet ir išvengti dabartinių sveikatos paslaugų teikimo sutrikimų, kai trūksta personalo.

O gal kolega yra bailys?

Gal būtent dėl to nesutiko prieš ketverius metus palaikyti priemonių, skirtų mažinti alkoholio vartojimą, nors dar prieš porą kadencijų analogiškas priemones žadėjo įgyvendinti pats su partiečiais. Tad kas nutiko – pabūgo ar atsirado kokie nors interesai?

Be to, tvirtinant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą praėjusiais metais korservatoriai su kolega A. Matulu priešaky kritikavo „per didelį” rezervą. Dabar jie rašo raštus, kad įstaigoms, nesvarbu ar jos teikia paslaugas, ar ne, būtų mokama 1/12, kuri ir mokama iš to „per didelio” rezervo. Tad kaip suprasti – prieš metus nereikėjo rezervo, o dabar jau gerai, kas jis yra?

Akivaizdus nenuoseklumas.

Į akis krenta ir tai, kad Seimo narys, užuot gynęs pacientų interesus ir švietęs juos apie racionalų vaistų vartojimą, jis viešai meluoja ir teikia mokslu nepagrįstą informaciją, t.y. skleidžia dezinformaciją.

Ar tai yra diletantizmas? O gal kolega atstovauja tam tikrų farmacijos bendrovių interesams, kurios už Lietuvos ribų baustos šimtamilijoninėmis baudomis dėl trukdymo konkurencijai vaistų rinkoje, ir būtent jis dirba jų darbą Lietuvoje?

Tarp kitko, sprendimams dėl vaistų išrašymo tvarkos pakeitimų Vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kompensavimo komisijos posėdyje pritarė ir pacientų atstovė V. Augustinienė.

Šis įrašas turbūt yra politinė reklama, niekieno neapmokėta.

Aurelijus Veryga papildomai pasidalino kai kuriomis TS-LKD planų, pasak jo, nuotraukomis:

Aurelijaus Verygos pasidalinta nuotrauka

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 235

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Veryga neblogas    -  2020-09-29, 08:35

    sveikatos ministras ir jei nebūtų įklimpęs į koronaviruso gydymo ir tautos gelbėtojo nuo jo vaidmenį, būtų su pagarba išrinktas sekančia kadencijai. Jis reaguoja į visuomenės nuomonę ir taiso savo klaidas.

    Tiesą sakant, jei tektų rinktis tarp koncervų ir valstiečių, rinkčiausi valstiečius, nes su koncervais nei derėtis nei diskutuoti šansų nėra jokių. Tai pelkė privedanti prie aklinos sienos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...