infa.lt

PSO: nuo koronos pasaulyje mirė beveik milijonas; nuo širdies ligų vien tik ES miršta apie 812 tūkst. žmonių

26 rugsėjo
12:38 2020

ADEK BERRY/AFP

„Covid-19“ aukų skaičius visame pasaulyje artėja prie milijono žmonių, tačiau jis gali pasiekti ir du milijonus: tokią nuomonę pateikė Pasaulio sveikatos organizacijos atstovai, praneša euronews. Pasak jų, veiksminga vakcina bus plačiai prieinama tik po kelių mėnesių.

Michaelas Ryanas, PSO ekstremaliųjų situacijų programos vykdantysis direktorius:

„Milijonas yra siaubingas skaičius. Turime rimtai apie tai pagalvoti prieš tai, kol jis pasieks du milijonus. Mes galime daug nuveikti, kad išgelbėtume gyvybes: viruso plėtros kontrolės srityje, esamų priemonių ir tų, kurios dar tik pradeda patekti į mūsų dispoziciją, srityje. Iš tiesų tik kyla klausimas, ar visi kartu esame pasirengę padaryti viską, kas įmanoma, kad būtų išvengta tokio augimo“.

Daugelyje Europos šalių valdžios institucijos bando įvesti vietinius apribojimus. Keliuose Madrido rajonuose yra įvestas griežtas lokalus karantinas, tačiau sostinės valdžia nedrįsta visiškai uždaryti eismo mieste.

Vienintelė kol kas šalis, nusprendusi antrą pilną blokavimą, analogišką pavasario scenarijui – Izraelis. „Hermetiškas karantinas“, kaip jis ten vadinamas, galios bent iki spalio 11 d. Tuo pačiu, Knesetas nesugebėjo susitarti dėl demonstracijų draudimo: šalyje reguliariai vyksta akcijos, kuriomis reikalaujama korupcija kaltinamo ministro pirmininko Netanyahu atsistatydinimo. Šių eitynių organizatoriai svarsto alternatyvias protesto formas, ieškodami būdų išlaikyti socialinį atstumą.

Brazilijoje „Sambos“ mokyklų Lyga nusprendė neribotam laikui atidėti karnavalą Rio de Žaneire, kuris tradiciškai vyksta vasario mėnesį. Pasak gydytojų, kalbant apie epidemiologiją, sunku sugalvoti ką nors pavojingesnio nei Brazilijos karnavalas.

Dabar Brazilija užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal užsikrėtusių žmonių skaičių – 4 milijonus 700 tūkstančių žmonių – ir antrą vietą pagal mirčių skaičių: daugiau nei 140 tūkstančių mirusiųjų. Pagal abu rodiklius pirmąją vietą vis dar užima JAV.

Eurostatas skelbia, kad 508 milijonus gyventojų turinčioje ES per metus (2016 metų duomenimis) vien nuo išeminės širdies ligos mirė apie 812 000 žmonių (160 mirčių tenka šimtui tūkstančių). Nuo smegenų kraujagyslių ligų mirė apie 447 000 vien Europos Sąjungoje (88 mirtys tenka 100 000 žmonių). Vien nuo šių dviejų ligų, vien Europos Sąjungoje per metus mirė 1 milijonas 259 tūkstančiai žmonių. Gal kas girdėjote skelbiant aliarmą apie galimą mirčių skaičiaus didėjimą?

infa.lt redakcija – tikrai negirdėjo. Nuo kitų ligų mirštantys žmonės niekam nerūpi, mat toms ligoms vakcinų nepagaminsi – kraujagyslių būklei pagerinti reikėtų daugiau žmonių fizinio aktyvumo, kas nei farmacijos kompanijoms, nei už jų stovintiems jų produkcijos platintojams jokio pelno neatneštų.

Vien ES 2016 metais nusižudė 91 440 žmonių. Vien ES. O štai Lietuvoje jau šiemet tik per pusę metų nusižudė 309 žmonės. Beveik keturis kartus daugiau, nei mirė nuo koronaviruso. Lietuvos mirčių statistiką galima pamatyti čia už praėjusi pusmetį

Ir kas tikrai glumina – jokio triukšmo, jokio aliarmo, jokių šūkių gelbėti besižudančius, jokio pinigų skolinimosi jiems gelbėti ir šiaip.. tik lentelės ant tiltų: „Yra žmonių, kuriems tu rūpi”. Ir keletas socialinių reklamų, kurios jokio apčiuopiamo rezultato neduoda, neskaitant joms išmestų pinigų. O štai su koronavirusu – viskas absoliučiai priešingai, ir dauguma jau ima suprasti -kodėl.

Lentelėje pavaizduota ES mirčių statistika už 2016 metus

Mirčių statistika (2016 metų) Eurostat

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 579

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...